Senaste inläggen

Av Sandra - 23 februari 2012 21:15

Vi började fm hemma men idag va vi nog båda lite rastlösa. Jag tycker det är jobbigt när vaktmästaren ska komma men inte säger dag. Kan knappt gå på toa för tror de ska komma just då. Öppnar jag inte går de ju in.

Mamma va förkyld, men vi gick dit ändå. Stackare va helt slut men blev glad av lite Stina mys. Jag var lika trött jag, har haft "på gränsen till migrän" idag. Stina började gno efter john blund så då la vi oss alla i mammas o pappas säng. Stina i mitten, drömläget för gos och sova ju. Men icke, där gick det inte att sova. Det går ju så bra hemma när vi ligger i sängen.

Stina och jag gick upp så mamma fick vila. Lånade deras ikea stol och satte Stina i duschen där. Perfekt ju!!! Stina ÄLSKAR att duscha. Det är nästan bättre än bada.


En pigg tjej ikväll, hon sov 1 timma i vagnen när vi gick hemåt. JAg möblerade om i tv-rummet. Det är inte helt klart än, jag kan inte flytta tv:n förään jag har en antennsladd till. Men känns som det kan bli bra. Sen bäddade jag Stinas säng. Men det va svårt. Jag måste komma på hur man sänker grinden för ryggen pallade inte. Minalakan passade inte heller för denna säng är lite större.


Ja ja ännu mer onödigt tjatter från mig. Börjar iaf hända saker med sömnen och Stina. Ikväll satt hon ju och trallade till 19.30 och slocknade direkt. Efter 5 minuter i famnen vaknade hon skrikande, lite skönsång från mig och on somnar om. Efter 5 minuter skrik igen. Då går jag inte och lägger oss i min säng. Direkt så vänder hon sig på sidan och somnar. Inte ett ljud sen dess och jag gick ur sängen utan att hon reagerade. Jag tror att min tjej börjar bli redo för att somna själv, men ska ändå ta det lite lugnt så hon inte så denna hysteri igen.


Imorgons ka Stina och jag stor-handla. Jag har faktiskt aldrig gjort det med henne. Mamma är ofta med och handlar hon oxå. Men nus ka vi fixa detta själva. Kommer ju gå lysande att ha henne i kundvagn.

Sen kommer Leena och Adelé på lek och tacos. Massa mostermys, tror vi byter unge ett tag   


Godnatt!

ANNONS
Av Sandra - 22 februari 2012 12:37

Vi försöker ha en hemmadag då och då. Jag är lite rastlös av mig så brukar försöka åka eller gå någonstans varje dag.

Idag är vi hemma. Jag ränner runt och Stina leker och tjoar. Jag tror att hennes fas är på övergång, för hon leker mycket bättre nu och jag kan gå ifrån rummet utan skrik. Jag vill möblera i tv-rummet men det måste jag be om hjälp för.

Vi läggdags efter lunch la vi oss i stora sängen som jag försökt när vi är hemma. Stina vill ju leka, så jag vilade och hon tjoade. Men efter 30 minuter slocknade hon med katten Elsa bredvid sig. Det är en timma sen!!!


Om jag tar små små steg med bruden min så tror jag vil kommer lösa detta med att somna själv. Hon sover mycket bättre nu, 3 hela nätter på rad. Snart ska hon få testa sin säng. Hon har en ny säng. Jag lämnade tillbaka den andra till föräldrarna och köpte en begagnad. Jätte-fin och lite gammaldags stil skulle jag säga. Väldigt hög och lite större än den andra.


Jag ringde vaktmästaren idag. Så nervös jag va, men ringde idag en annan. Så trevlig han va!!!

I mars kommer de och tapetserar Stinas lekrum och de ska ta ut duschkabinen igen. Jag gillar att ha duschkabin, men funkar inte med barn på den lilla toaletten. Han sa det inte var nåt besvär att ta bort den igen så då får de det.

Jag ska försöka hitta en badbalja med propp i och så ska jag köpa en ikea barnstol. Mina händer klarar mindre och mindre så får anpassa Stinas saker efter mig. Jag klarar inte att hälla ut vattnet ur baljan så propp vore ju perfekt.

Barnstol har jag tänkt länge att ha en extra uppe. Gillar tripp trapp men känner ändå jag vill ha den på ikea med bord till. Tripp trappen kommer ju användas sen.

Så kan jag ha den i duschen så behöver jag inte hålla Stina. Hon älskar ju att både duscha och bada!!!


Tredje maskinen tvätt i nu. Fattar inte att det finns så mycket att tvätta. Slängde i lekfilten nu, den ska lämnas tillbaka. Stina är lika nöjd att sitta på täcket jag har på golvet. Så då behöver jag inte nöta på sånt jag lånat. Badbaljan ska också tillbaka när jag hittat en egen.


Nu fick ni lite ointressant "tjatter" från mig.


Idag är Stina 9 månader!!!! Min stora (lilla) kärlek!!!  Här med gudmor som stöttade mig på BB.

 ANNONS
Av Sandra - 21 februari 2012 21:27

Jag ska ha Ale Vera party 1 april, eller forever living eller må bra stund. Många namn.....

Jag har bjudit in 23 stycken, hoppas på att iaf 6 stycken kommer.

Jag har fastnat för några av produkterna som finns. Skulle gärna testa fler men allt osm är bra kostar.

Heat lotion använder jag på mina onda muskler, helt underbar mot smärta.

  Jag är lepsylberoende och har många gånger försökt sluta. Detta hjälpte lite. Jag använder fortfarande mycket lepsyl, men nu har jag det inte i byxfickan och gnor massa varv på munnen. Nu ligger det i väskan och jag duttar bara på lite.

  Denna har jag inte, men har fått testa såna testförpackningar. Jag har då smörjt in mina hälar som spricker hela tiden. Det hjälper. När det är som värst drar jag på detta med plåster över, perfekt. dens ka köpas 1 april.


Så använder jag Aloe Vera gelly flitigt. Den tuben står på skötbordet men ska snart i skötväskan. Den smörjer jag småsår med och just nu Stinas röda rumpa. Hon tiver sig ofta på magen så då smörjer jag där. Det är ren aloe vera så är perfekt för barn och vuxna. Ha i skötväskan om barnet skulle ramla, bränan sig eller nåt.


           Så hoppas några kommer. Jag testbakade muffins idag och de blev himla goda. Så blir att göra en rejäl sats till dess. 

     

Av Sandra - 20 februari 2012 21:19

Livet rullar på och jag har ingen lust att blogga. Men några rader kan jag skriva.


Jag missköter min diabetes grymt nu. Jag får inte rätsida på denna "simpla" sjukdom. I helgen var det upp och ner hela tiden och det mår man ju SÅ bra av. Jag får skylla mig själv för i söndags drack jag lite juice till hotellfrukosten. Efter några timmar började jag se suddigt, satt på möte. Toppen!!! Tog bs i pausen 21,4. Toppen!!! Insulin och frukt.

Vid lunch låg jag på 15,7. Insulin och mat.

Hemfärd och åksjuka. När jag kom ur bilen börade jag skaka. In i hemmet och tar bs 2,4. Toppen!!!

Märker ni av mitt hat mot detta?????


Helgen var inte bra anordnad, men det var trevligt sällskap. Och jag åt den mest underbara pizza, glutenfri...mmmm

Sov dåligt och var uppe många gånger, natten saknade jag nog Stina mest. Dagarna va jag ju inte själv.

Det blev 31 timmar från Stina och jag fixade det, förutom att kunna sova då.

Min llilla skrutt sover gott just nu. Natten till idag sov hon 19.20-05.30 Jag ska bädda ner mig strax men vill ta sockret först eftersom det har varit så dåligt.


Bild från lördag morgon. Stina klädd för kalas och jag för Älmhult och årsmöte.

 

Av Sandra - 17 februari 2012 09:47

Veckans vägning, efter 3 veckor har jag gått ner 3,6 kg!!! Så underbart. Senaste veckan 1 kg och då har jag ätit lite gott.

Bara 3 kg kvar till mitt delmål, sen kör vi nästa delmål!!!


Stina o jag har det toppen, hon leker och jag styr. Inatt va ganska lugnt, men jag var kokhet, tänkte väl att det är värmen från Stina.

När jag bytte lakan och plockade tvätten kände jag värmen så tog febern. 37,9!!! Jag ligger alltid på typ 36,2, så det är feber för mig.

Mitt blodsocker har varit hemskt denna vecka, vaknat på 15, 19 o.s.v Här är nog svaret, feber.

Men jag mår bra, så ska ändå göra vad jag planerat under dagen, kanske knapra lite panodil så de inte blir värre. Jag tror att det är allergifeber. Länge sen jag hade allergi, men har kännt det denna vecka i läpparna och får ofta feber då.

Stina står i gåstolen och plockar bland grejerna på tv-bordet Spännande!!! Men att förstå att man kan förflytta sig har hon inte kommit på. Hon har snart haft den i 2 månader, men icke.


Ha en bra helg!

Av Sandra - 16 februari 2012 19:35

Igår var jag hos arbetsterapeuten. Vi pratade och gjorde samma övningar som sist med händerna. JAg har ju värk hela tiden i båda händerna men man vänjer sig. När hon gjorde övningarna på vänster fick jag sån smärta så jag nästan åkte av stolen. Så ont gjorde det inte sist. Nu var det på två övningar och jag tror jag tål ganska mycket men detta va hemskt.

Så hon konstaterade att kärlen som går ut i tummen är inflammerade. Om jag fattade rätt så är det två kärl som går genom en "tunnel" som är längst med handleden.

Nu har jag fått ett nytt handledsskydd. Det formade hon efter min hand så det stelnade, känns lite som ett gips men jag kan ta av det.

Jag ska helst ha det dygnet runt i två veckor och sen se om det blivit bättre. Blir det inte bättre kan det bli operation, fy. Häger hand är inte så långt gånget så den ska jag bara försöka vila. Kan inte ha skydd på båda händerna.

Jag har haft skyddet nästan hela dagen. Varmt blir det. Det kommer verkligen va fint till festen i helgen.. hmmm

Nu tänker jag positivt och hoppas detta hjälper.


Stina åkte pulka idag. Hon skrattade hela tiden, jag filmade lilla pingvinen så får lägga upp den sen.

Vi var på öppna förskolan i Vena, hemska vintervägar dit. Men det var trevligt.

Jag var och rodde med Emmilie också, det va behövligt men har hemskt ont i ryggen. Hur kul det än va att ro med Emmilie saknade jag min Johanna. Vi har rott ihop i några år nu och försökte gå varje vecka för att prataut och samtidigt motionera. Många samtal som blivit där som ingen annan får höra.

KRAM JOHANNA!


Ha det bra

Av Sandra - 15 februari 2012 09:32

I natt har det varit mycket tårar och skrik. Stina började ganska tidigt. Efter 10 minuter sovandes vaknade hon med ett skrik. Under kvällen va jag nog inne 5 gånger. Hon lugnade sig om jag satte mig bredvid henne och höll handen.

Vid 9 gick det inte mer. Hon låg och viftade med armarna som hon gör när hon vill upp. Hon fick komma upp men gick inte söva om henne. Hon skrek och böjde hela kroppen som en majskrok.

Jag hade ju tänkt lägga mig så hon fick va uppe när jag borstade tänder och så. Men som hon grät, stora tårar när hon fick sitta själv.

I sängen va hon lugn bara jag höll mig nära henne och höll båda händerna. Hon vaknade ett antal gånger i natt med ett skrik och ville ha närhet. Stackars liten, önskar jag visste vad det är. Men i natt gissar jag faktiskt på tänder.


Det känns som det kommer ta tid innan jag får henne i sin säng igen. Nu sover hon aldrig där. Jag la henne där igår för att leka lite och kolla på sim mobil. Det brukar gå jätte-bra, men igår kom paniken. Hon ser helt hysterisk ut. Jag tog upp henna och testade sätta henne istället så hon hade koll på läget, men det gick inte heller. Något är farligt i sängen.


Bara att ha tålamod och hoppas detta är en fas som bvc säger. HUr gosigt det än är att ha henne hos mig vill jag inte det jämt och jag vill hon ska lära sig somna själv. Men just nu tänker jag inte försöka något utan ha tålamod.

Av Sandra - 14 februari 2012 19:26

Jag gillar att blogga men just nu finns varken tid eller ork. Ska dra ihop några rader nu iaf.


Vikten går ganska bra. Just nu har jag en svacka, men när jag vägde mig efter 2 veckor hade jag gått ner 2,6 kg. Fredag är det 3 veckor och hoppas det sjunkit lite till. Mitt del mål är 4 kg till, sen är det bara att kämpa till varje delmål.


I helgen ska jag vara ifrån Stina länge enligt mig. Jag ska på årsfest i Älmhult så hon blir hämtad 8.30 på lördag och jag kommer väl hem söndag em igen. Det kommer bli sjukt jobbigt. Jag kunde inte ens föreställa mig vilket band man får till sitt barn.

Men just nu är hon i en jobbig fas och hon tar slut på mig. Visst orkar man, men när hon väl sover så är jag helt slut. Så får tänka att det är bra för både mig och Stina att jag får vila lite och sova en natt.


Det ska bli kul i helgen att bo på hotell och äta god mat (förhoppningsvis god, förra äret va inte bra). Det jag har problem med som vanligt är kläder. Det får bli den klänning jag hade i julas på kvällen, rutig och lite tantig enligt mig. Men med högklackade stövlar, örhängen och ett leende borde det gå.

Resväskan är framme och jag har börjat packa. Stinas ska jag packa imorgon. Det svåra där är all mat jag ska skicka med.


Denna klänning blir det:

 


Presentation


Mitt liv med diabetes och min dotter Stina.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sandrasliv med Blogkeen
Följ sandrasliv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se