Alla inlägg under januari 2012

Av Sandra - 25 januari 2012 22:01

Jag säger till mig själv - Gå och lägg dig!!!

Jag har kommit in i en dum fas, ä ruppe sent varje kväll ändå vet jag att det inte blir sömn hela nätterna och att det är tidiga mornar. Anledningen är att det tar sån tid att få Stina i säng just nu och hon skriker oftast 2-5 gånger per kväll. Jag gillar "egentiden". Har inte mycket av det dagtid eftersom Stina är en vaken tjej.


Men ska lägga mig bredvid älsklingen nu och spela wordfeud.


Imorgon blir det öppna förskolan i Vena. Jag har inte bil än, men visste en mamma som skulle åka från Hultsfred så liftar med henen.


På fredag tar jag ett stort steg mot viktnedgång. Jag ska testa hur jag + soppor + diabetes fungerar. Har tänkt att blogga om just det. Bli av med mamma-kg. MItt första delmål är 10 kg!!!

Av Sandra - 24 januari 2012 21:45

Ännu en underbar dag. Jag gillar när dagarna är lite uppbokade men ändå inte för stressiga.

Planerna imorgon ställdes tyvärr in, så får kanske bli hemmadag. Vi är inte bra på att va hemma hela dagarna själva. Går varann på nerverna, har ju ingen som kommer hem och byter av. Få se vad dagen visar.

En promenad får det bli. Såhär fina är vi på promenaderna. Nu när det är snö klarar jag inte av att va ute utan mina "snygga" solbrillor som jag avskyr. Men bättre se ut så än att få migrän.

   

Av Sandra - 23 januari 2012 22:00

  Stina några timmar gammal. 3740 gram och 49 cm lång


Stina är idag 8 månader och 1 dag. En liten "biff" på 8500 gram och 66,5 cm lång.

Detta är hennes favorit-min ("vill ha min")

    

Av Sandra - 23 januari 2012 21:48

Jag ska strax smyga in och lägga mig bredvid mitt livs kärlek. Kan inte tjata nog om hur mycket jag älskar min tjej.


Idag har varit en sån toppen-dag. Bara haft skoj, inget tråk alls.

  • Bad med Hanna, Wilma, Ida och Albin.
  • Ida och Albin följde med oss hem ett tag. Så skoj att se dom leka nu. Albin och Stina satt mittemot varann och snodde varanndras leksaker.
  • Mammagrupp på bvc. Fick ENORMT stöd och hjälp av bvc idag. Nu orkar jag ett tag till.
  • Gympa med Emilie.

Vi gick igenom Stinas sömn och massa annat jag hade på hjärtat. Jag fick inte min ordinarie sköterska idag, men denna va toppen. Hon sa jag gör helt rätt och det tror jag på då. Får ju en del åsikter från många håll, men jag lyssnar på mitt hjärta och nu har jag fått stöd från bvc.

När barnen är mellan 7-9 månader kan de hamna i en separationsfas. Ett sett de visar det på är att sova oroligt en period, de vaknar många gånger under en natt. Men detta går över efter en tid. Allt hon sa stämde precis på Stina.

När jag kom hem från gympan så hade inte hennes pappa fått henne i säng. Jag tog över och efter ca 30 minuter med gos la jag henne i min säng. Hon har nu sovit 2 timmar utan ett pip, jag har t.o.m kunnat duscha.

Min tanke är att börja lägga henne i sin säng igen när hon lugnat sig om kvällarna. Dagarana fortsätter vi med, men vi är ju inte hemma så mycket om dagarna.


Öppna förskolan imorgon. Godnatt

Av Sandra - 22 januari 2012 21:10

Ett par dagar sen nu och jag orkar egentligen inte nu heller. Är trött och det kan jag skylla min älskade dotter för.

Älskar henne mest av allt, men börjar bli trött. Det känns som hon aldrig sover. Just nu då......men om vi tar ikväll, sov hon 20 minuter hos mig jag la henne i min säng och hon va helt borta. Efter 5 minuter börjar hennes illvrål. Jag la mig bredvid istället för att ta upp henne. Hon kämpade emot ordentligt, försökte leka med mig men jag bara blundade. Efter ca 30 minuter ger hon upp och somnar.

Sen i onsdags har det inte gått att närma sig henens säng. Jag förstår inte vad skräcken är för sängen. Hon blir verkligen helt hysterisk. Nu känner man igen skriken och detta är inget vanligt "arg". Hon har sovit hos mig eller vridit sig hos mig. Hon vaknar jätte-ofta och oftast med illtjut. Mardrömmar kanske. Så sömn det finns inte just nu.

Jag ska fråga min bvc sköterska imorgon och se om hon har tips.

Jag har lite tankar.....

- Testa 5 minuters i min säng.

- Att hon får somna i min säng som ikväll och jag lligger bredvid.

Jag behöver verkligen tips o råd nu. Jag är trött, men kan ändå inte sova. Jag har så svårt att varva ner.


Dagarna sover hon hyfsat, men vi är oftast ute och går och i vagnen går det oftast bra att sova ganska länge nu.


Nu blir det iaf sängen, kan ju bara ligga och vila tills jag somnar. Idag har jag varit i Växjö hela dagen på förar och arrangörsträff. Riktigt skoj!!! Men Stina vaknade vid 5, jag fick henen att somnaom men så fort jag gick upp lite innan 6 vaknade hon igen.


Förresten är min bil kass fortfarande....grrrr

Av Sandra - 19 januari 2012 21:41

För ett tag sen var ju Stina så rädd för sin säng. Hon blev helt hysterisk bara man närmade sig den. Jag jobbade bort det, så hon har sovit första timmarna av natten där.Nu är det tillbaka. Efter igår eller vad det nu kan va så blir hon ghelt hysterisk. LIgger och skakar när jag kommer in. Bara att börja om igen då.


Jag träffade min ängel idag. Känns så bra. Jag mår ganska skit just nu och kan elle rvill inte skriva om det här. Men en av två jobbiga saker löste jag idag. Känns underbart. Det andra vet jag inte hur jag ska klara. Skulle behöva få bryta ihop en kort stund och ta nya krafter.

Av Sandra - 18 januari 2012 21:49

Lyckades inte med 5-minuters på Stina idag. Kanske skulle försökt mer....... men idag kändes det inte "rätt".

När jag kom hem från frissan hade mamma haft Stina i sängen 20 minuter. Inget mer med det, jag stängde av öronen. Men när mamma gick in efter 5 minuter hade Stina kräkts ner hela sig och sängen. Hon badade verkligen i kladd.

Hon var helt hysterisk, kippade efter luft och skakade. Då sa mitt mammahjärta NEJ! Vi testar en annan kväll igen.

Man kanske skulle börjat om när allt var rent igen, men nä inte idag.

Hon somnade snabbt sen men hennes säng gick inte ens närma sig ikväll.

Hon har ju aldrig gillat sin säng så att tvinga henne ligga där själv va väl ingen hördare för henne.

Nya tag en annan dag. Någon som har bra tips på sömnmetod?

Av Sandra - 18 januari 2012 09:07

Jag var hos arbetsterapeuten i måndags. Fick inte bästa intrycket först när en liten söt tjej kom och hämtade mig, skulle gissat typ 20 år, men hon va ju äldre. Men när hon började prata och man märkte hon kunde sin sak så fick jag förtroende för henne.

Jag har en inflammation i de två kärlen som går ut i tummen. Värst är i vänster hand, men eftersom jag försökt vila vänster och använda höger mer så börjar det där också. Jag har även "början" till tennisarmbåge. Båda sakerna troligen p.g.a Stina. Hon är ju en famntjej och har alltid varit. Det jag ska ändra är sömnen. Ikväll ska jag börja med 5-minutersmetoden. Blir ju mycket tyngd på armen av att hon ska vaggas ibland och tar väldig tid på sig att somna.

Önska mig lycka till! Blir en tuff vecka tror jag, men mamma ska vara som stöd ikväll.


Jag fick med mig (jag fick ju betala) ett sånt här skydd hem så hoppas jag kan vila tummen. Vi har telefontid om en vecka så det är skönt att hon fortsätter att kolla mig och inte bara släpper det.

 

Presentation


Mitt liv med diabetes och min dotter Stina.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16
17
18 19
20
21
22
23 24 25
26
27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards