Alla inlägg under oktober 2011

Av Sandra - 5 oktober 2011 13:35

Jag har blivit lite duktig med mat, äter lunch och kvällsmat nu. Två dagar i rad har det blivit omelett till lunch med olika tillbehör. Jag blir inte så mätt, men det är nyttigt så vänjer mig nog.

Det jag har problem med är innan jag lägger mig. Som det är nu äter jag macka vid 20. Jag klarar inte natten på en frukt. Vad äter ni andra med diabetes innan läggdags?

Det är ju lit etrist när man försöker få bort lite extra kg och är duktig. Så får man låg känning och måste ta en festis, dextrocol eller annat. Hur nyttigt är det???!!!


Stina och jag ska snart dra till Emilie och Vincent i min föräldragrupp. Vi har varit inne hela dagen och har verkligen haft det så mysigt, men nu behöver vi luft och sällskap.


Mitt hjärta brast förut när Stina skulle sova. Hon borrade ner ansiktet i armhålan som vanligt (vi sitter nu i fåtöljen och inte går runt och vaggar). Helt plötsligt tar hon upp huvudet och ger mig största leendet   Sen lägger hon sig och somnar, min gullunge!!!


Vi har testat morotspuré vå dagar nu. Igår gick det bra, idag kom hon på att det gick att spruta ut det med tungan. Bilderna är från igår.

    

 

Av Sandra - 4 oktober 2011 19:34

Idag var jag hos MVC för att prata preventivmedel. Det slutade med att jag blev ganska irriterad.....

Jag gick dit för jag inte trivs med det jag testat i tre månader. Efter lite tjat om hur allt va under graviditet och mamamroll så säger hon:

-men du ska inte äta dessa preventivmedel när du har migränflimmer!!!

När jag fick receptet va det en vikarie där, men i min journal står det ju ganska tydligt huvudvärk/migrän. Så delar av denna huvudvärk kan vara preventivmedlet. Även svettningarna jag har (som är hemska) kunde va en biverkan.

Så två veckar till ska jag använda detta, sen ska jag vara utan ett tag för att se hur kroppen blir. Hon tyckte väl inte jag behövde något när jag är singel. Men hon skrev ut recept på annat som jag får börja med när jag vill.

Men tänk att nu har jag gått nästan tre månader med ett preventivmedel som gör min huvudvärk värre!!!! Så irriterande!!!!

Innan jag gick sa barnmorskan att de på MVC tyckte jag varit så stark under min graviditet. jag var ju stamkund där för alla tester hela tiden. Det är skönt att höra sånt, gör mig starkare.


Nu blir det scones och tv-kväll, ska sitta uppe länge idag.... till 22!

Av Sandra - 3 oktober 2011 21:00

Förra veckan var jag his en naturläkare/homopat. Jag fick en friskvårdsbehandling i födelsedagspresent av min familj. Jag kan ju sammanfatta det hela med ONT! Det gjorde riktigt ont när han tryckte överallt på kroppen, han knäckte en hel del ställen.

Jag sa iaf att det är huvudvärken jag vill ha bort, det andra kan jag leva med. Men enligt honom va huvudvärken kopplad till allt annat. Jag fick rekomenderat en tablett (för att bli piggare), så köpte den och ska testa 1½ månad.


Det som är konstigt är att huvudvärken har jag haft sen jag gick i gymnasiet så typ 15 år. Diabetes och gluten mellan 1-2 år. Så jag ser faktiskt inget samband där. Tror inte jag gått i 15 år med diabetes utan att veta det.


Idag var jag hos sjukgymnasten och hon sa mina nackmuskler var jätte-hårda, därav huvudvärk. Jag ska gå nu varje vecka och se vad som händer.

Jag började hos sjukgymnasten för ca 2 år sedan för läkarna kunde inget göra för mitt huvud. Jag gick varje vecka och det blev betydligt bättre, så trappade ner till varannan vecka. Men sen kom graviditeten och jag slutade åka. Nu är det att börja från noll och mjuka upp mina muskler igen. Jag vet ju att hon har kunnat hjälpa mig tidigare så just nu lyssnar jag nog mest på henne.


Två utbildade som säger helt olika saker.

 

Stina och jag hade det toppen på öppna förskolan. Hon hade varit så snäll hos mormor och nu sover hon gott.

Fick två paket från IKEA av mamma och pappa. Bordet fick jag i födelsedagspresent och kommer bli perfekt i vardagsrummet. Stolar får jag spara till, så får duga med köksstolar tillsvidare.Första jag ska slänga upp på bordet är Stinas första åren bok. Måste börja innan jag glömmer allt!!

Hyllan ska Stina ha i sitt sovrum. Det är ju ett väldigt litet rum men denna hylla får plats. Sen kanske den åker ner till hennes blivande lekrum, men det har jag inte tänkt fixa förrän typ februari. Det ska tapetseras och fixas =)

    GODNATT !!!

Av Sandra - 3 oktober 2011 13:00

Blir massa bilder på min sköna, laddade hem från mobilen.


Detta är från idag, hann gå 5 meter från Öppna förskolan så slocknade hon.

 


Igår var Leena, Adele, Matias här.

     


Mums med gröt

   


Mys

 


Gillar sina Blingokläder och fina hemstickade koftan och mössan.

   


Gymet är populärt korta stunder, nu tjatas det för fullt med djuren.

   

Av Sandra - 2 oktober 2011 20:46

Ska en person verkligen behöva ta så många sjukdomar...diabetes, gluten, gallsten, mängder med allergier och huvudvärk/migrän.

I eftermiddags kom migränkänningar och känns fortfarande, men envis som jag är vill jag ha lite egentid.....men som det är nu är huvudvärken värst av allt!!!!

Men det är svårt att leka med Stina om det är för mycket smärta i huvudet.


Dagen har varit lugn och lite annorlunda. Började med att familjen Åberg kom och vi gick tipspromenad och sen tjatade här hemma.

Stina somnade snabbt vid lunch och jag hann laga mat. Efter 50 minuter vaknar hon med ett leende.  Men efter några minuter börjar hon gnälla och inget hjälper. Jag lägger henne för att vila i min famn och hon slocknar igen. Varje gång jag börjar resa mig för att lägga ner henne börjar hon gallskrika.

Istället väljer jag kolla lite Skilda världar med Stina i famnen, hon ligger t.om på mage på mitt bröst. Har aldrig hänt!!! Försökte när hon va mindre men hon blev bara arg.

Hon sov nog ca 3 timmar från och till. Hon kikade upp ibland för att kolla så jag satt kvar, hjärtat. Så 4 timmar blev det ju med det hon sov i sängen......

Vid 16 vaknar hon och vi tar lite ersättning och gröt. Jag känner lite att nu lär hon inte somna tidigt idag.

Vid 17.50 sover hon igen. Jag kollade One three hill så hon fick ligga ganska länge innan jag la henne.

Konstig dag.....hon sover tre gånger om dagen annars och sällan mer än 1 timma i taget.

Hon behövde väl sova   


Nu ska jag sova och hoppas huvudvärken försvinner. Tanken är öppna förskolan imorgon, men inte om jag har huvudvärk. Ska till sjukgymnasten på eftermiddagen så hon får ta rejält på nacken. Sen träning med Johanna. Så Stina ska gulla med mormor och morfar en stund på eftermiddagen.

Av Sandra - 1 oktober 2011 21:09

Har inte så mycket att skriva. Dagarna går, jag njuter av min Stina.

Idag har vi varit ute och åkt. Jag hjälpte till att lotta inför nästa helgs folkrace och Stina va hos sin pappa. Efter det åkte vi till Storebro och tjatade med Leena.

Hemma blev det mys och mys.

Jag har färgat håret lite mörkt, blev nog bra.

Tänkte göra sista på smålandscupen, men märker då massa fel....suck..... får ta det imorgon på dagen när jag är lite mer vaken.


Har sänkt mitt lantus, igår och idag har jag sjunkit till 2,8 samma tid varje dag. Idag tog jag bara 3 enheter till lunch men ändå sjänk det så mycket.


Igår va Johanna här. Vi va neråt och handlade lite mat och kollade in i klädaffären. Kom ut med tre body och en pyamas för 120 kr, rea är bra!!!!

Vi åt enkelt, men gott och sen kollade vi film. Till det blev det godis, chips och dip. Jag höll mig mest i godisskålen..... hihi

Mycket trevlig kväll!!!!


Min tjej börjar bli så stadig!!! Hon är så underbar   

   

Presentation


Mitt liv med diabetes och min dotter Stina.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18 19 20 21
22
23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards