Alla inlägg under oktober 2011

Av Sandra - 13 oktober 2011 21:32

Idag va jag hos min snygga doktor. Han är så bra, lyssnar verkligen. Han gjorde mängder med undersökningar men hittade inget fel. Stina satt helt nöjd i bilstolen hela tiden!!!

Nu blir det skiktröntgen och om det inte visar något skickar han mig till neurologen. Jag kanske får hjälp denna gång!!!!


Har tränat så känns så gutt. Önskar bara det börjar synas jag tränar. Det gör det i byxor, mmagen är ännu mer slapp nu, bara hud men så ska man få bort denna hängande hud......


Älskar min tjej mer och mer för var dag!!!!

 

Av Sandra - 13 oktober 2011 09:47

Idag ringde jag äntligen till vårdcentralen och bad att få komma till min favorit läkare. Jag fick tid redan idag så Stina och jag tar en promenad i det fina vädret sen.

Sköterskan som svarade tyckte jag skulle testa de receptfria migräntabletterna, men ska jag äta dom varje dag då.

Nu måste jag bara kunna förklara huvudvärken. Idag strålar den över hela pannan och trycker på över höger öga.

Jag har så mycket datajobb att gör, men fixar det inte just nu.


Min stumpa sover nu, hade svårt att komma till ro. När hon vaknar blir det gröt och sen ett bad. Vi ska ta det lugnt idag.


Ha en bra dag!!!




Av Sandra - 11 oktober 2011 19:48

Vilken dag eller kväll, skulle lätt kunna sova nu. Min nya mobil kom idag, men kommer inte orka leka med den. La iaf över alla bilder från gamla mobilen så nu har jag lite att visa. Allt på Stina såklart!


Öppna förskolan i fm, Stina var inte helt nöjd där. Det var för mycket folk för henne idag tror jag. Vi satte oss med H och W i ett annat rum, men vi gick alla fyra tidigare än det va slut.

Tycker om öppna förskolan, men jag har svårt att ta kontakt med andra mammor. Men det kommer väl. Nu blir det ju mest med H och W eftersom vi vet vilka vi är innan. Jag tycker det är jätte-kul att lära känna dom. W är ju bara 2 veckor yngre än Stina så om vi bor kvar i lilla Hultsfred så kommer de ju se mycket av varann så kan ju börja tidigt.


Dagen matbilder, testade ge henne vatten i glas (för man skulle inte ha pipmugg än). Hon var så duktig, men fick byta kläder efter.

     


Måste visa fina overallen också, blir perfekt nu när det snart bli kallare.

 


Vi var hos mormor hela em och det var ju toppen, jag åkte till sjukgymnasten.

Väl hemma skulle jag äta lite vid 17 om jag alltid gör. Stina börjar skrika som en galning, tappar andan och tårarna sprutar. Hon är inte nöjd hos mig heller. Jag får i mig några tuggor mat iaf.

Byter om till pyamas på henne och fixar mat. SEn skriker och gråter hon om varann i 1½ timma. Hon fiser massa, så jag tror hon hade magknip. Dumma jag som glömde blanda i biffidus i maten imorse. Hon fick det i maten nu så hoppas det hjälper.

Det skriker hon hade har hon inte visat sen hon va väldigt liten.

Till slut somnar hon, men hör henne ibland så hon sover inte djupt. Här är ett kort på stumpan precis innan hon ger upp för sömnen. Helt slut och så varm av allt skrikande.

Lilla älsklingen.  



Av Sandra - 10 oktober 2011 21:18

Jag sitter här med tandvärk!!! En visdomstand som rör sig så är öm i hela kinden.


Stina och jag tog en väldigt lugn fm, lite städ bara. Blev ingen motion alls så har lite ångest nu.

Vi åkte till föräldragruppe och idag var det mat vi pratade om. Vi fick varsitt häfte om att tillaga, men jag glömde mitt så måste dit imorgon igen,

Stina vägde 6970 gram och 61,4 cm lång. Stora tjejen!

Efter vägningen blev hon gnällig så åkte hem. Hob sov en halvtimmai bilstolen, hon brukar vakna så fort man ställer ner den.


Jag frågade lite på bvc idag.

  • vagn skulle man inte byta förrän 6 månader, men STina får ju inte plats snart.
  • Bilbarnstol skulle man bya vid 8 månader... ha ha Stina börjar ju bli lång redan för den lilla stolen.

Stina har varit i stort behov av en fleeceoverall nu på hösten, har bara tjocka till vintern. Så planen var att åka och leta i veckan, men ikväll kom bästa gudmor och överlämnade en till Stina. Hon hade varit och shoppat. Bästa Johanna!!!


Men måste till Jysk och köpa en himmel till Stinas säng. Nu när Stina sover mycket hos mig har en av katterna börjat rota i hennes säng. Jag vaknar ju inte av det utan han låg där imorse. Jag vill inte ha katterna varken i vagn eller säng även att Stina inte är där. Men tror inte han hoppas upp så länge hon ligger i sängen... hoppa jag ju inte. Men Stina är så lättväckt så det lär jag märka.

Elsa kommer gärna i min säng och ligger på Stinas ben. De brukar ju ligga på mig så då går det ju på Stina med tycker dom nog. Det tycker inte jag...... även att de bara vaktar henne.


Nä nu tar jag sängen, imorgon öppna förskolan.

 

Av Sandra - 10 oktober 2011 11:29

Nu är sista folkracehelgen över. (för i år)

Nästa helg är det möte i Växjö och så har jag massa papeprsarbete i veckan.....SEN kan jag börja fundera på nästa år.

Fick frågan igår vad jag vill. Jag vill inte sluta med folkrace, men vet inte heller om jag vill gå tillbaka till tävlingsledare igen. Förra året va jag på massa tävlingar och bara älskade det!!! Men jag vet inte......


Det var iaf en rolig helg och alltid kul att träffa folkracefolk.


Hade ingen bra helg med sockret. Ligger fortfarande runt 15 hela dagarna, det sjunker till kvällen sen när jag ska lägga mig sjunker det FÖR MYCKET. Jag har aldrig haft dessa problem med att hålla mig på en bra nivå. Mår ju absolut inte bra av att ligga så högt, ser dåligt och hemsk huvudvärk.


Pluttan sover sen en timma tillbaka. Hon fick gröt mellan måltiderna idag och hon åt massor!!!! Så hon har intre ätit ersättning sen imorse. Gissar hon vaknar hungrig.

Jag borde gå ner och fixa mig lite. Vi ska till förräldragruppen i em. Det är så skoj!!!

Nu vaknade gullet, så gos och mat.

Av Sandra - 7 oktober 2011 21:21

Jag hade planer på att se Idol ikväll. Brukar alltid se fredagsfinalerna, men usch så tråkigt det va. Så har gett upp och hamnade här.


Stina och jag planerar lite förämdringar inom någon vecka.


Först vagnen, Stina trivs i sin vagn och visar inga tecken på att vilja sitta upp. Men hon börjar bli stor så har nästan jämt fötterna ända ner mot tyget. Så planen är nog att byta till sittdelen även att det inte är dags än. Inget kul att inte kunna sträcka på benen ju.

När bytte ni vagn?


Stina har sin säng bredvid min. Nu sover hon ju halva natten bredvid mig, men börjar alltid i sin säng. (Nu två nätter har hon sovit utan matuppehåll).

Men hon är väldigt lättväckt och mitt vardagsrum är vägg i vägg med sovrummet. Golvet knakar och hon gnäller. Hon brukar somna om av sig själv.

Sen om nätterna skriker hon mycket i sömnen, så jag sover inte bra. Vaknar jua lltid med ett ryck och måste kolla om hon är vaken.

Så tanken är att hon ska få flytta in i sitt lilla sovrum. Det ligger innanför sovrummet så blir ju ett rum emellan vardagsrummet och henne. Sen kanske jag sover bättre om jag inte hör varje vändning i sängen. Kan ju kanske bli så att hon inte sover hos mig så mycket. Nu är det ofta så att hon vaknar när jag går på toa, så om hon inte hör mig kanske hon sover vidare.

Jag tycker det är mysigt att ha henne i sängen men inte så många timmar som det blivit nu sista tiden.

Tanken är iaf att hon snart ska flytta in i sitt sovrum. Men jag tycker det är lite jobbigt att hon inte ska va bredvid min säng......


Beställde en mobil idag. Mi gamla har varit dålig länge. Idag blev displayen vit och det det gick inte göra något på ca 5 minuter. det skulle ju va något om jag var på promenad och blev låg eller nåt.....

Hittade en till lagom pris, ingen iphone. Kändes som denna räcker för mig,

Nokia C3-00 hot pink  

 

Godnatt!!! Nu är det en helg med folkrace som väntar. Jag har delade känslor om det, men är sista tävlingarna för i år så ska dit. Hoppas verklien jag får tillbaka lusten för att jobba till nästa år. Nu vill jag bara åka dit och vara publik. Ska jobba lite imorgon. Jag ska åka tidigt så kommer Johanna och Stina till start, sen hoppas jag kunna va publik men ändå tillgänglig vid problem.


Av Sandra - 7 oktober 2011 07:30

Någon som vet hur diabetes reagerar på naturläkemedel?

Fick ju en tablett hos naturläkaren. Sen dess ligger jag på typ 15-16 bs hela dagarna. Trodde först jag hade en infektion i kroppen, men funderade sen på vad jag ändrat i min kost. Då kom jag på denna tablett.

När jag tar mitt kortison reagerar jag likadant, men det släpper ju efter 2-3 dagar och sen sjunker. Nu har jag legat såhär högt 1 vecka.


Igår var jag på utbildning om autism. Så himla bra!!! Men låg så högt så såg sudddigt, tur han pratade bra somhade det för kunde inte läsa på tavlan.

Väl hemma efter en heldag möttes jag av stlrsta leendet från Stina. Så underbart det var att komma hem tilld et. Sen gosade vi två timmar, då kom mormor (min mamma) och tog över gosandet. Stina somnade snabbt hos henne och jag åkte till träning, Core.

Det är verkligen tufft och jag är VÄLDIGT otränad. Att alla muskler kan försvinna så av en graviditet.

Jag var ju mullig innan, men tränade massa så va ganska stark.Nu börjar jag från noll.

Men varje vecka orkar jag en övning extra så går sakta men säkert. Nu ska bara lite vikt försvinna.

Höll på att gå neri vikt innan graviditeten, men just nu är målet det jag vägde innan så 8 kg kvar. Sen när jag är där får jag ta nya tag och gå ner de 7 jag ville ner för 1 år sedan ;)


Jag ror en gång i veckan, Core en gång och promenade varje dag. Borde ställa mig på crosstrainern som står nere, men som det brukar bli så blir det inte av när man har en hemma.

Om jag bara får lite koll på maten så borde kg fösvinna.


Hade tänkt ta en kort kort blogg, men blev visst längre. Stina ligger bredvid och pratar med en filt med massa "tvättlappar". Vet inte vad det heter, men det är såna tygflikar runt hela filten i olika fäger. Den är väldigt spännande.


Kort från Astrid Lindgrens värld i somras. Vi gick nästan hela familjen, mamma, båda sytrarna med barn och så vi två. Nästa år kan Stina springa runt själv, i år sov hon mest.

  



Av Sandra - 5 oktober 2011 20:49

Idag har mina värden varit så dåliga. Jag har tagit extra insulin,men det har inte hjälpt. Nu börjar kroppen värka så hoppas inte det är någon infektion som spökar!

Man mår så dåligt när bs hoppas från 16 till 3 och sen upp igen. Blir så frustrerad!!!!


Imorgon ska jag på utbildning på jobbet, hela dagen. Det känns så jobbigt. Ångrar mig hela tiden att jag sa ja till det. Vill inte vara ifrån min tjej hela dagen. Jag vet att jag måste vänja mig vid det, men inte när hon är så liten. Men detta är ju en engångsgrej, så sen kan jag vara borta från henne korta pass igen.

Hon ska ju ha en pappadag och det är ju toppen. Jag hoppas utbildningen är bra så jag inte hinner tänak så mycket. Bad Stinas pappa skicka ett sms under dagen så jag håller mig lugn hi hi hi. Dessa mammakänslor!

Det ska bli kul att träffa jobbarkompisarna iaf =)


Även idags ka jag sitta uppe till 22 och kolla Greys anatomi. Gick bra igår men jag var trött. Vid 05 ville Stina upp, men jag la henne på mitt bröst och hon somnade faktiskt om. Hoppas hon sover till 6 imorgon, sen kan vi gå upp så jag hinner göra mig klar. Hennes byter jag bara blöja på sen får pappan göra resten av morgonbestyren.


Stina och jag testade bärselen idag så hon kunde titta framåt. Det gillade hon så den ska vi ta med till folkracen i helgen. Min rygg va inte lika glad....

Presentation


Mitt liv med diabetes och min dotter Stina.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18 19 20 21
22
23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards