Alla inlägg under oktober 2011

Av Sandra - 24 oktober 2011 14:05

Sitter med en sjuk Stina på ena armen så blir att skriva med en hand.

Vi ska till läkaren om en timma, vill dit nu!!! Jag ringde bvc imorse o frågade om råd. De sa ring läkaren om febern inte släpper, för hon är för lite för denna feber.

Nu ringde jag. Stina har feber, hosta, förkyld, vägrar äta ur flaska, ont överallt verkar det som.

Sen vi kom hem från Stockholm har hon legat i min famn. Jag har lyckats få i mig lite mat bara. Jag har fått i Stina lite gröt, men flaska vägrar hon ta. Ont även i munnen kanske.  Hon är inte alls pigg, så känns bra att gå till läkaren. Förhoppningsvis ett virus, men man ska va försiktig med dessa små barn.

Själv är jag genomförkyld så rena sjukstugan här.

Av Sandra - 21 oktober 2011 08:28

Jag skulle ju inte blogga mer innan helgen, men sitter här och skrattar åt min tjej.

Tips til er mammor som har barn med magproblem:

Köp en puff!!!

Slår aldrig fel här. Stina sköter magen varannan dag om allt är bra. NU va det ju dags idag så la henne i puffen som alltid då. Nu stänkar hon som bara den... hi hi.....Vet inte vad det är med denna puff, men Stina sköter nästan jämt magen där och nu osar det.....

Byta blöja sen packa ut oss till bilen. Massa packning!!!


Ha det gott!!!!

Av Sandra - 20 oktober 2011 19:35

Ja sitter och grämer mig!!!!

Jag gick inte på Core idag. Har hela dagen bara längtat, men sen blev jag helt "off". Ögat började kleta och rinna, någon stod bakom ögat och högg med en yxa, blev SÅÅÅ trött, stressad över morgondagens resa med packning och annat.

Jag stannade helt enkelt hemma.... får erkänna att soffan drog ordentligt ikväll. Nya tag nästa vecka. Har promenerat ca 2 timmar idag så har gjort något iaf.

jag behöver ju träna för att få bort denna hängande mage, nu är det ju bara huden som hänger. Trist!!!

Mamma kom nu på kvällen och badade och nattade Stina, så jag packade, åt och duschade. Ser ut som vi ska va borta en vecka inte en helg. Massa kläder till Stina som dreglar och nu spiller massa mat på kläderna, en egen väska till bara maten hon ska ha. Sen fick det plats ett ombyte till mig hi hi.


Så ha en bra helg!!!!


Här kommer lite kort tagna med nya mobilen (blev ingen bra skärpa så måste bli bättre med att ta med kameran). Bilder på Stinas nya sovstil (gömd under kaninen), bästa Johanna, svåger med Adelé och Stina, mormor och Stina och så den FINA ÄLGEN Stina gjorde på öppna förskolan   


     

            

Av Sandra - 19 oktober 2011 20:15

Idag har Stina börjat med två smakportioner så har tagit bort ett mål ersättning.

Hon äter så duktigt, men jag tycker det är svårt med mängden. I början va det ju teskedar men nu äter hon ju mer.

Idag gjorde jag smakportionen gröt efter förpackningen. Blev ju jätte-stor portion. Hon åt hälften.

Sen på em åt hon ½ burk majspuré. En liten burk. Jag blandar i lite rapsolja för magen och så kämpar vi med vatten. Ibland dricker hon ur glas annars får det bli med sked. Men det har blivit ombyte av kläder efter båda måltiderna.. ha ha

Hon verkar ju inte få ont i magen så kör på med målen som idag.

Tanken va att göra lite egen puré idag, men har ju mått ganska dåligt.


Börjar nu bli människa igen och kunna äta mat, men är väldigt mör. Det är svårt att förklara hur det känns med denna huvudvärk. Många har tur och bara har det 2 gånger om året, men jag har verkligen varje dag. Vissa dagar håller det bara i sig en stund. De flesta dagar klarar jag vardagen, men nu igår och idag var verkligen hemskt. Hela kroppen blir mör. Jag kämpar för att orka vara på benen varje dag så nu börjar kroppen bli riktigt trött. Tror inte alls det syns på mig att jag har denna huvudvärk, har blivit så bra på att dölja.

Jag har iaf fått tid till skiktröngen 9 november. Jag är nervös men jag vill även veta vad som är fel. Tror jag blir besviken om inget syns. Inte för jag vill va sjuk, men jag vill ha en förklaring. Men blir skickad på utredning om inte röntgen visar något.

jag vill bara få må bra. Diabetesen kan jag hantera och må bra även att jag har den, men huvudvärken sätter stop för mycket.


Har sagt det innan men har så söt och go tjej. Stina har varit helt underbar idag. Jag tror hon märker att jag va dålig. Hon har mest legat på ullpläden på golvet och kollat tv, senibland vänder hon huvudet mot mig och skrattar lite. Bara väntade på att hon skulle vända sig helt, men inte.

Älskar min tjej!!!!

Av Sandra - 19 oktober 2011 12:36

Fy vilken kväll jag hade igår och nu i natt. Jag har aldrig kunnat sova med migrän och inte i natt heller. Men istället tog jag ett beslut. Det var inte lätt, men tänkte p åmig i första hand så är ganska nöjd. Få se hur många gånger jag ändrar mig.


För en timma sen dog tv:n och några lampor. Jag tänkte ju att det måste va en propp. Men har bara tre och testade runt och de fungerade. Suck.......vad är felet då????


Nu börjar jag må ganska hyfsat, inte så mycket huvudvärk.... men jag känner den smygande. Den vill inte försvinna helt. Hoppas den håller sig såhär för jag har klipptid vid 17 och den vill jag inte missa!!!!

Fick frågan varför jag ska klippa mig när jag inte ens har råd med mat. Men alla har ju saker de mår bättre av. Jag mår dåligt om jag inte är nöjd med håret. Kläder bryr jag mig inte om, jag har mina två jeans och två tröjor som jag tvättar om varann just nu. Så jag slänger ju inte pengar på kläder iaf.


Nu ska jag pussa på Stina, hon är då lugn idag. Jag tror hon känner att jag inte är helt pigg. Idag hade jag behövt lite hjälp med henne så jag kunnat vila eller ta en avslappnande bad. Men mamma och Johanna jobbar länge idag, så vi har gjort det bästa av situationen. Bara vara hemma............  

Av Sandra - 18 oktober 2011 18:38

Ska man aldrig få må bra??????

Denn ahuvudvärk blir värre för var dag, men jag kan ju inte ligga nu. Jag har min underbara Stina och ta hand om. Som tur är så skrattar hon oftast. Skriker bara om hon är trött, hungrig, ont i magen eller mammig.


Jag var  hos sjukgymnasten och berättade om min arm och hand. Hon va helt säker på att även det kommer från nacken så hon försökte sträcka ut den ordentligt igår. Hon får ju inte gissa eller så men hon sa det kunde vara en disk som ligger snett nu när huvudvärken har blivit värre och även strålar ut i arm och hand.

Hon hoppades jag fick skiktröntgen snabbt och det gör jag oxå!!! Står inte ut.

I natt vaknade jag av sån smärta i handen. Kunde inte röra den. Tur jag inte behöver lyfta Stina om nätterna.


Mitt öga har runnit några dagar och nu är det en hårdnad i ögonvrån. Detta gör ont och är väl troligen en vagel, men huvudvärken blir ännu värre när jag inte ser ordentligt.


Klagoblogg!!!! Ska ta en dusch nu när min älskling sover. Sen är jag lite inne på att ta en smärtstillande. Jag fick starka utskrivna till gallstensanfall, men skulle verkligen behöva en stund utan denna smärta i huvud och andra ställen.

Av Sandra - 16 oktober 2011 20:07

Dagen har flugit fram,  Stina och jag tog en promenad (i den friska luften) till mamma och pappa. Blev där upphämtade av Leena och Matias. Vi åkte runt 9.30

Blev lunch och förberedelser, folket strömmade in vid13.

Stina satt hos mig och en stund hos Leena. Hon va så duktig. Ville prata lite, men då fick hon va tyst hi hi

Vi åkte hem innan 16 tror jag. Stina slocknade direkt efter att ha varit vaken och allert i 3 timmar. Men så sover hon bara 30 minuter i bilen. Hon är inget sovarbarn hon inte.

Stannade och åt hos föräldrarna inna vi gick hem. Stina fick mat innan så hon somnade i vagnen hem. Jag lyckades ta av overall, mössa och strumpor utan att väcka henne. Så nu ligger hon i sängen med kläderna hon haft idag, men vad gör det!!!! Hon sover ju gott.

Hon vill gärna hålla handen när hon ska somna, min älskling.

  

Imorgon blir det lugnt. Måste neråt en sväng, så blir en promenad. Ganska behövligt har inte hunnit med motionen. Måste dammsuga också. Blir jsukgymnasten på em. Måste fråga henen om min hand. Jag ar så ont i vänster hand från och till, strålar ibland längst med hena armen från nacken.

På kvällen möte angående semesterracet 2012. Vad vill jag???? Ingen aning!!!!


Nu måste jag nog äta nåt innan jag lägger mig. En trevlig dag, men man blir trött av allt pratade. Men folkrace är grymt skoj!!!! Jag tänker inte sluta, men måste ändå hitta tillbaka till det jag brann för förra året. Just nu har jag nog bara svårt att tänka mig vara borta från Stina hela dagar. Hon är ju mitt liv nu.  

Av Sandra - 15 oktober 2011 20:46

Jag har nu sökt föräldrapenning för denna månad. Jag gillar inte göra det så tidigt, vet ju inte alls om jag får jobba sista veckan i oktober. Men tog i llite med dagar nu, det är ju jul. Hoppas ju få igång jobbet så jag kan snåla sen.


Idag har jag jobbat på "mitt gamla jobb", men allt va nytt. Det var helt nya barn och en ny lokal. Men så skoj, jag gick bredvid idag och jag kommer absolut tillbaka om det passar. Nästa vecka blir inget jobb, jag har svårt att få ihop det med barnvakt och allt annat. Sista veckan i oktober hoppas jag jobba 2 pass så jag får lite timmar.


Jag trivs verkligen med att vara hemma med Stina. Tyckte det va jätte-jobbigt att lämna henne 5 timmar idag, men när jag väl är på jobb går tiden grymt fort.


Johanna hämtade Stina hos hennes pappa så de va hemma när jag kom hem. Jag åt lunch och Johanna gav Stina gröt. Vi tog en promenad och tjatade (Stina sov). Hemma igen byggde vi äntligen ihop mitt bord jag fick i födelsedagspresent. Stina låg i puffen och tittade på oss 1 timma..... duktig tjej. Blev inte som jag tänkt med bordet, så vi fick möblera om lite. Så tack för ännu en dag Johanna!!!


Mitt socker har legat på 15 nästan hela dagen, efter promenade tok-sjönk det till 3,3!!! Jag är så trött på denna diabetes. Vad jag än gör blir det fel. Jag har häjt lantus nu igen. Sen kan värdena vara bra vissa dagar och sen bara skit igen. Fortsätter det såhär blir det att be om hjälp. Kroppen mår inte bra av detta svängande och jag tycker jag ser så dåligt. Jag röntgade ögonen igår så få se om det finns något där.


Ikväll somnade Stin alite halvt själv. Hon somnade ju hos mig i fåtöljen, men när jag la henne i sängen vaknade hon. Jag lät henne va och gick ur rummet. Efter ett tag går jag in. Hon sover då och har möblerat hela sängen. Hennes gosekanin ligger över ansiktet och nya filten jag har lagt vid henne för trygghet har hon oxå gosat in sig i. Sötnosen!!!!

Låter mycket med både gosekanin och nu filt, men hon sover så dåligt i son säng så är villig att testa. Hon verkar ju gilla det iaf!


Nä ikväll blir det sängen tidigt, har faktiskt varit uppe lite längre nu när vi oftast sover till 7. Men imorgon är det folkraceträff i Växjö så vi ska dit. Stina får ju självklart följa med, det ska läras i tid. När hon fick välja kläder ikväll tig hon ju då en tröja med bilar på... hi hi... blev rosa byxor så de inte tror hon är en pojke.



Presentation


Mitt liv med diabetes och min dotter Stina.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18 19 20 21
22
23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards