Alla inlägg under september 2011

Av Sandra - 6 september 2011 10:50

Ja med risk för upprepning... hur får man sin dotter att sova i sin säng???

 

Nätterna går toppen nu. Hon somnar mellan 19-20 och sover till 6-7. Vaknar en gång och äter.

Igår sov hon 50 minuter i sin säng och det är lagom på fm. Sen brukar hon behöva 2 timmars sömn, men igår blev det 40 minuter i sängen och resten i min famn. Jag försökte lägga henne, men då vaknade hon direkt. På em tog vi en promenad så hon sov 35 minuter.

Idag sov hon 50 minuter i min säng för jag vilade också på morgonen.

Sen sov hon bara 20 minuter i sin säng, i min famn 40 minuter och nu har jag kunnat lägga henne. Hon har sovit 20 minuter än så länge.

Hon behöver verkligen den långa sömnen nu annars är hon väldigt kinkig på kvällen. Nu testade jag lägga min kudde i hennes säng, den sover hon ju på i min säng.


La henne på en filt vid tv:n, hon fick snabbt besök av Zimba =)

Hon har äntligen börjat gå med på att ligga på mage, men tendenser att vända sig från något håll har hon inte visat.

    


Igår var Johanna här, poppis hos Stina    De var själva när jag var hos sjukgymnasten, sen blev det promenad, mat och film.

 

Hon testade Adelés stol i helgen. Lite roligt, men hon orkade inte länge. Hoppas ändå snart ha en stol hemma till henne.

    

Av Sandra - 5 september 2011 11:53

Igår bjöd jag familjen på tacos på mitt kalas. Jag fick knappt i mig något. Kan inte förklara känslan, men det gick bara inte att äta.

I natt vaknar jag av att jag mår illa och det kör i magen. Sprang ner till toan och får kräkas två gånger och sen sitta ett tag på toa (inte så intressant för er att veta). Sen mådde jag bra förutom seg. La mig igen och sov. Jag tror det var gallan som spökade, men hade aldrig smärtan och det är jag ju glad för.

Sist jag åt tacos fick jag gallstensanfall dagen efter, så jag tror attd et är något i tacosen som gör det. Det är ju säkert inte allt, men vet inte heller vad....köttfärs äter jag ju ofta, men inte tacokrydda. Har hört att grönsaker med skal kan orsaka anfall...så gurka????


Nu sover min älskling efter lite skrik. Hon kämpar verkligen emot när hon ska sova. Men både i förmiddags och nu hade jag tålamod, så efter 1-2 minuter slocknar hon. Vi sov till 7 idag, sen sov hon 50minuter i sin säng. Nu hoppas jag hon sover minst 1½ timma. Johanna ska va barnvakt när jag åker till sjukgymnasten och vill ha en utvilad dotter då.

Ikväll ska Johanna och jag kolla film.. barnfilm ha ha. Jag gillar disneys filmer och nu har jag Trassel hemma. (det är väl disney?).


Någon som vet var man kan köpa en insats till en tripp trapp stol? Ska hämta stolen på torsdag, men har ingen insats till Stina som passar en äldre modell.

Av Sandra - 4 september 2011 20:56

Imorgon är det dags att ta prover till medicinläkaren. Så jag ska fasta i 12 timmar, från 20-08. Avskyr det!!!

Helst nu när man är uppe och matar Stina på natten, blir lätt hungrig då.

Men nu låg bs på 4,6....hoppas det går uppåt och inte neråt. Sänkte Lantus så det inte sjunker för det i natt. Men ska snart sova sp hoppas som sagt det inte sjunker då måste jag äta och få inte ta mina prover imorgon.


Jag satt och somnade när jag sövde Stina vid 20. För en gångs skulle kämpade hon inte emot ikväll utan slappnade av fort.
Jag har haft en bar helg, men Stina har inte varit lika nöjd. Igår kväll bara skrek hon. Till slut fick jag henne att somna och då hade hon inte ätit sen 14.30 Hon bara spottade ut maten =(

Idag har hon ätit lite bättre, men inte som hon brukar. Hon var lite skrikig ikväll också, men inte alls som igår. Tror hon trivs bäst hemma, för hon hade ju skrik-kväll i Stockholm också.


Sova ja!!! I torsdags sov vi till 06.15, igår 06.30 och idag 07.00!!! Oj oj så härligt. Men igår var jag uppe till 23.30 så är ändå trött.

Stina vaknar runt 04, men då får hon komm atill mig och slocknar direkt.


Skriver om helgen en annan dag. Ska ta stick i fingret och hoppas det stiger!!!! Vill sova!!!


Av Sandra - 2 september 2011 08:29

Jag kom på en sak till kirurgen sa. Han fårgade om jag åt medicin och jag sa ju att jag äter allergimedicin dagligen. Jag berättade varför. Då tyckte han att jag kunde strunta i att ta medicin varje dag för så mycket mat med nickel finns det inte!!!

Jag är ju allergisk mot nickel i mat, vilket är en ovanlig allergi men nu är det så. OCH det finns i massor av mat. När jag fick diagnosen gav de mig att A4 papper med tre spalter. I varje spalt var det mängder med mat som innehöll nickel, varje spalt var hur mycket nickel maten innehöll. Så den spalt med mest nickel undviker jag helt.

Men det är aldrig någon av alla läkare som vet att min allergi finns, så känner mig alltid så dum. Jag hittar ju inte på precis. Jag har fortfarande ett ärr på ryggen där de gjorde allergitesterna och det visade nickel i mat.

Jag får ju allergi ibland även attt jag äter tabletter varje dag, så aldrig att jag slutar med tabletterna!!!

Min mage är lika kass idag. Känns som den lever sitt eget liv och jag mår illa. Tror tyvärr att det är gallan som spökar. Ska ändå försöka gå till Erica, tror det är bra att komma ut och tänka på annat. Carina komemr ju dit också.


Stina har kommit in i en så hemsk sovperiod. Hon är så trött men när man ska söva bara skriker hon och ärligt talat orkar jag inte gå och vagga med en skrikande tjej. Så jag har börjat lägga ner henne och testat efter en stund igen. Nu på morgonen har jag försökt tre gånger, ingen lycka. MItt tålamod är väl inte så bra idag med tanke på att jag inte mår bra.

Vi sov faktiskt till 06.15 idag så hon har varit vaken mer än 2 timmar nu. Badat har hon också och det brukar hon bli jätte-trött av. Men hon ligger i sin puff och hickar nu.

Jag vill egentligen inte att Stina ska lära sig sova hos mig, men nu har hon börjat vakna vid 4 på morgonen och då tar jag henne till mig. Hellre ett sovande barn i sängen än att gå upp vid 4. Hon somnar om så fort jag lagt henne på min kudde!

Hon har ju från början varit ett barn som vill ha närhet så det gäller väl även på morgonen nu.

Av Sandra - 1 september 2011 20:55

Jag bryr mig inte så hårt vad jag säger och inte säger, är inte så känslig när man pratar om spyor, kiss och bajs. Så därför ska jag berätta om mitt läkarbesök idag.


Jag skulle träffa kirurgen idag, som jag väntat. Började med att jag fick vänta 40 minuter i väntrummet. Jag hade början till migrän, så försökte andas för att inte må för illa.

Sen kom en ing läkare och mumlade lite om försening. Kände direkt att detta känns inte bra med honom.

Han började prata om mina smärtor jag haft och hur de kändes. Jag sa ärligt att jag minns knappt, bara att det var det värsta jag varit med om. Han pratade så konstigt och jag kände inget förtroende alls för honom. Ville inte alls prata med honom.

Så skulle han undersöka, tryckte och lyssnade lite här och där. Jag satte mig upp och han sa:

-Då ska vi stoppa ett finger i rumpan!

Bara sättet han sa det gjorde mig olustig, så jag sa bara nej. Det var det jag kände spontant. Han sa han inte tvingade någon så då började han prata om min avföring.

Det har ju mycket med gallan att göra vilken färg o.s.v Men han pratade inte avföring utan sa bajs hela tiden. Säger läkare så??? Kändes som det var en lite 5-åring som pratade kiss och bajs.

Han sa att hans generation (de nyutbildade) ansåg att om man bara hade haft ett gallstensanfall hade man inte haft något.

Jag hade tre ordentliga på en vecka och har nu värk ibland, men det utvecklas inte mer. Men det är väl bara ett......

Jag vill ju inte operera som det är nu, undviker ju det om jag kan.

Han ville ha uppföljning, men jag sa att jag ringer kirurgen i Västervik om/när det kommer tillbaka.

Jag ville inte ha uppföljning för om jag nu ska behandlas ska jag be om en ny kirurg. Det måste man ju kunna få, han är ju inte ensam i Västervik.


Ett helskt besök och jag blev mer och mer dålig. Mötte mamma och Stina. Mamma såg att jag var dålig så frågade om vi skulle åka hem. Men köra bil var ju inte att tala om. Vi gick till ett fik och skulle äta. Finns ju inget att välja på med gluten!!! Aptiten var ju inte bra men fick i mig en macka och kaffe.

Migränen släppte som tur var, men sen dess har jag mått illa och det bara vänder sig i magen ibland. Sen mår jag bra en stund innan illamåendet kommer igen.

Detta var min födelsedag!!!!!!! Enligt mig en hemsk dag  

Presentation


Mitt liv med diabetes och min dotter Stina.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards