Alla inlägg under augusti 2011

Av Sandra - 16 augusti 2011 15:18

Jag har ju gluten och är väldigt ny på det. Endel som har det tål vanlig havre men jag har inte testat. Nu gjorde jag det av misstag och jag TÅL DET INTE!!! Två dagars rännande på toaletten.... inte roligt alls.

Ibland blir man riktigt dum alltså. Mamma skulle göra stroganof i söndags. Vi ville att Adelé skulle kunna äta (hon är mjölkproteinallergiker) så gjorde på havremjölk. Jag tänkte inte ens på att jag inte tål det!!!!! 

 

När Leena och Adelé var här i fredags var jag ännu dummare. Jag skulle bjuda på lunch och av farten steker jag i vanligt smör........ Adelé kunde ju inte äta lunchen då.... suck!!!


Stina sover fortfarande inte om dagarna mer än 30 minuter i taget. Hon är väldigt svårsövad också. Men idag har hon legat och lekt i en timma så jag blir ju nästan rastlös.....

Har hunnit massa idag på vår hemmadag.

  • Började med att träna och Stina fick följa med. Inte populärt alls, hon var inte glad. Får ordna barnvakt nästa vecka.
  • Klippte gräset och rensade lite ogräs när Stina sov en stund i vagnen.
  • Vilat middag med Stina (sov nog 15 minuter innan hon vaknade)
  • Bakat kladdkaka
  • Duschat
  • Förberett kvällsmat
  • Nu är det snart dags för Stina att äta sen ska vi promenera till centrum. Hon måste få sova lite och det är det enda som verkligen fungerar just nu, promenader.

På torsdag drar Johanna, Stina och jag till Stockholm. Vi ska till min syster. Vi ska vara barnvakt en dag och sen förhoppningsvis Gröna Lund.

Men att packa till en liten tjej är inte lätt. Hur många blöjor i tre dagar??? Ha ha, hon kommer ha större väska än mig, för hon behöver extra ombyten. kan ju läcka i blöjan. Hennes mat tar ju även den stor plats.

Ska bli så skoj att åka!!!!

Av Sandra - 15 augusti 2011 08:41

Min diabetes har varit för jäklig sista veckan, åker mellan bs 3-18 utan att jag riktigt fattar av vad. Vaknade i natt och mådde konstigt, 18,3.......suck.......

Det började så bra efter graviditeten och jag låg i bs 4-9 nästan hela tiden. Man blir verklligen så trött på denna diabetes!!!!

Sen när man pratar med folk, så tröstar de genom att säga att de vet många som blivit av med sin diabetes......Ja det kan man vid typ 2, men inte typ 1 säger jag då... men de säger att jag har fel......ännu en suck!!!!!


Nu vill min dotter gosa   

Av Sandra - 14 augusti 2011 20:24

Igår var det folkrace på schemat. Vi åkte vid 07. Jag ställde ingen locka för Stina vaknar ju tidigt, men denna morgon vaknade jag 05.15 och hon va inte vaken. Undra hur länge hon sovit om hon inte vaknat av att jag gick upp.


Det var kul att komma ut, hade gärna minglat mer men jag är verkligen usel på att bara gå fram till folk och prata. Tittade inte så värst mycket på tävlingen utan pratade med de personer man känner lite bättre.

Stina sov mest hela dagen i vagnen, bara man gungar hela tiden så sover hon. Står den still så öppnas ögonen direkt.


Idag har hon knappt sovit något. Vi har varit hos mamma och bakat. Varje gång hon somnade i famnen och vi la henne, så öppnades ögonen.

Hon har en liten tråkig period nu denna vecka. Vill inte somna om man inte går runt och gungar. Så fort jag sätter mig så skriker hon som en "galning". Hon vill inte sova i sängen dagtid, utan det är promenade som gäller.

Jag gick sakta hem så hon skulle få sova i vagnen. Så fort jag släppte vagnen i hallen, så kom ett vrål från vagnen. Det gick inte att trösta långa stunder.

Efter ett tag gjorde jag en flaska mat även att det knappt gått 2 timmar. Hon slukade den och den var hon så trött. Efter mycket vridande, vändande och gnäll så somnade hon utan att jag behövde gå omkring. Hon somnade redan 18, så blir nog en tidig morgon imorgon (tidigare än vanligt).


Jag har inget emot at gå promenader med henne, men min rygg har inte blivit bra sen graviditeten. Idag är den hemsk. Det är skönt att promenera, men sen när jag kommer hem och sätter mig så stelnar hela ryggen. Att då gå omkring och gunga en 5-kilosklump blir det inte bättre av. Men självklart gör jag allt för att Stina ska ha det bra.

Imorgon ska jag ringa sjukgymnasten och börja gå där igen. Kan vara en bra ide.


Tror jag hade gallstensanfall också idag. Inget stort.... men efter maten hos mamma blev jag så akut illamående, men det blev bättre efter ett tag. Nu hemma så började det stråla smärta på höger sida och det säger dom ju är gallan. Jag tog en smärtstillande så det har inte blivit mer. Längtar till jag ska få träffa kirurgen och prata igenom detta. Bara 2 veckor kvar.


Blev en lång blogg igen.......GODNATT

Av Sandra - 12 augusti 2011 20:36

Sista veckan har bloggen varit om sömn och det även idag. Stina har haft sovardag. Leena och jag var på två promenader, först 1½ timma och sen var det nog 40 minuter.

Ikväll har hon varit jätte-trött, slumrat hela tiden så redan 19.30 låg hon i sängen. Hon somnade mitt i maten, så hon fick bara i sig hälften av ersättningen.

Jag fixade och donade i köket och inför morgondagens folkrace. Tänkte kolla ett avsnitt Alias när klockan ändå bara var 20, men jag slocknade direkt i soffan. Blir därför sängen.....Vi åker 07 imrogon. Även att vi brukar vara uppe tidigt, så tar vi det lugnt på morgonen. Imorgon ska vi båda bli klara......


Har även plockat i vardagsrummet, för att ha en ett-åring på besök betyder att allt ligger på golvet.... ;)

 

Nu hoppas jag på en bra natt.

Av Sandra - 12 augusti 2011 09:06

Igår var Johanna och jag i Vimmerby. Ingen av oss hade väl några ärenden utan gick mest ut och in i affärer. Stina sov HELA TIDEN i vagnen, 2,5 timmar, mat och sen typ 1 timma. hmmmmm får väl gå och gå med vagnen.

Iaf så köpte jag verkligen massa =)

  • Lotion till Stina
  • Bad och duschkräm till Stina
  • Trosskydd till mig
  • Madrasskydd till Stina

Ha ha verkligen massa inköp. Men det var så trevligt att bara strosa, fika, prata och luncha.

Jag skulle kppa en babymonitor, men de var slut. Den billigaste 999 kr!!! det har jag inte råd med. Jag har lånat en av Erica nu och den är ok, men det är ingen laddare till den och jag glömmer stänga av den och helt plötsligt är den ju "död". Får testa tradera och se om det finns någon vettig.


Jag har haft en hemsk natt men inte p.g.a Stina. Igår fick jag massa allergi, svullna och såriga läppar...trevligt..... fick ta kortison. Kortison gör att bs blir högt, hjälper inte alls med extra insulin i typ 2 dagar. I natt låg jag runt 14-15 och svettades, skakade och kunde inte sova.

Stina vaknade 02, så då åt hon och somnade på 20 minuter igen. Jag somnade inte om. Vid 04.45 hörde jag henne igen och då hade jag somnat. La henne hos mig och hon somnade faktiskt 1½ timma till!!!! MEN INTE JAG.......jag låg ändå kvar och vilade och doftade på Stina    MYS!!!!


Nu sover hon igen och har sovit 45 minuter i sin säng, framsteg. Så jag har plockat tvätt, sopat på baksidan och plockat lite. Då är det bra med babyvakt om jag vill va ute. Snart kommer Leena och Adelé på bus/mys dag..... =)

Långpromenad blir det, jag försöker gå minst 1 timma varje dag nu. Är ju bra för Stina också eftersom hon sover så bra då. Jag får fixa lite lunch (får alltid hos Leena), men jag är inte någon höjdare i köket så hon får bara ta lite falukorv, quinoa och grönsaker.......


Ha en bra dag!!!!!

 

  Min lilla uteplats, har även en gräsplätt. Nästa år sk ajag ha råd med fina utemöbler så vi kan sitta ute och grilla med gäster. Är så bra för det är tak över den delen möblerna står.



Av Sandra - 9 augusti 2011 20:36

Vad säger man en tisdagkväll... jag sitter i nattlinne framför Allsång på Skansen. Jag kommer vara i säng innan 21 idag. Är kanske tidigt, men jag orkar inte dagarna om jag sitter uppe. Stina är ju vääääldigt morgonpigg. Sover hon till 5.30 är jag glad. Det är alltid något matuppehåll på natten också. Så all sömn jag kan få är uppskattat just nu   


Denna dagen for vi till Storebro. Där blev det lunch och kusinbus/mys. Stina sov mest, men Adelé plockade med Stina. Hon skulle ta på skor och sen hämtade hon sin pyamas och la på Stina   

Leena åkte iväg till vetrinären så jag var barnvakt. Gick över förväntan. Stina var trött så somnade hos mig och jag kunde t.o.m lägga henne i soffan en stund innan hon vaknade. Adelé satt och hade mys med mig i soffan. Sen åt hon och jag mellis, jag blev matad...ha ha... hon åt massor iaf. Så jag klarade ca 1½ timma galant med två små barn.

Åkte hem efter ett stod hos föräldrarna. Stina var så nöjd, hon badade, låg själv och sprattlade och pratade. Sen bara vände det, såna skrik har jaginte hört sen hon var nyfödd. Visst kan hon gnälla om kvällarna, men detta var vråla. Hon var ill-röd i ansiktet och tårarna sprutade. Testade verkligen allt jag kunde komma på. Till slut började jag om med allt och då intog hon sovställning. Hon gnydde ett bra tag men jag gick fram och tillbaka här hemma och sjöng... men kan knappt några barnlåtar......

Hon somnade, så hon fick sova i famnen. Hon vaknade efter 20 minuter, åt en flaska ersättning och somnade om.

Man undrar ju vad det är som stör så mycket i en liten bebiskropp. Hjälplös känner man sig ju verkligen!!!!!


Har haft sån ryggvärk och stundvis illamående två dagar nu..........inte roligt alls.......klarade inte träna igår. Jag gick ju dit, men blev mest att prata med Johanna. Imorgon ska jag testa att styrketräna och hoppas det går bättre. Träna upp ryggen lite igen.....

Av Sandra - 8 augusti 2011 12:32

.........Stina sov ju i min famn förut, en så fort jag la henne vaknade hon. Nu är klockan 12.30 och hon har varit vaken 7 timmar, förutom powernaps på 10 minuter. Men hon är ju på gott humör, skrattar och pratar hela tiden.

Vi ska nu åka till nvc och läkaren och jag är säker på hon somnar i bilen dit. Då lär hon inte vara alltför glad när hon ska underökas.......och bli väckt........


Jag har inte fått i mig mat, får väl tacka dottern för det ;)

Blev en rostad macka för att klara mig hem igen. Är vrål-hungrig men har ingen färdig mat. Stackars min diabetes, sköter den inte alls så bra sen jag blev mamma.


Jag har pratat med folkraceansvariga i min klubb (min syster). Jag bad henne ta bort syster 5 minuter...ha ha

Så har sagt ifån att jobba som tävlingsledare detta år. Jag har absolut ingen lust att stå som TL. Detta beror inte alls på att jag har Stina utan att jag behöver bara vara lite ledig. Det som är tungt är att det är partävlingen jag säger ifrån och den va jag ju med och startade i Vimmerby. Känns lite som "min egen".

Men jag lovar jag kommer nästa år igen och hoppas då få komma till måååånga klubbar och jobba .......


På återseende....... kram

 

 

Av Sandra - 8 augusti 2011 08:46

Åhhhhhhhh vad trött jag är. Ja tröttare än vanligt. Igår kunde jag inte somna och har vaknat flera gånger i natt av mardrömmar. När jag väl somnade ville Stina ha mat. Det brukar gå fort, men i natt hade blöjan läckt så bara att byta lakan. Stina va nöjd  ändå, låg på min säng och skrattade vid 01.30...*gäsp*


Förra veckan va nätterna så bra. Jag sov mellan 21.30-03.30 och  04-06. Nu är Stina tillbaka vid att vakna 04.30 och ha mat runt 01. Jag har inte kunnat lägga henne förrän 21, så jag kommer inte i säng. Ja ja igår tog vi hemmadag och jag la mig varje gång Stina somnade. Man klarar dagarna även att man är seg och trött ibland.   Har ju finaste tjejen att mysa med.


Idag ska Stina och jag till bvc för läkarundersökning. Går förhoppningsvis bra, hon verkar ju må bra. Just nu sover hon väldigt tungt i min famn. Hon brukar sova en timma efter hon vaknat. Hon får leka och äta sen sover vi båda igen. Inte idaf, hon bara skrattade när jag försökte söva...hmmmm..... så hon va vaken 3 timmar istället för 1. Ska lägga henne nu och se om hon kan sova en stund i sin nybäddade säng.

Presentation


Mitt liv med diabetes och min dotter Stina.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6 7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards