Alla inlägg under augusti 2011

Av Sandra - 25 augusti 2011 20:44

Ibland kommer jag inte ihåg vad jag bloggat om, orkar inte läsa allt så blir det dubbelt så blir det ;)


Mamma och jag har varit i Vimmerby och gjort stan. Vi började med att träffa syster Leena och fikade. Jag var duktig och tog endast en kopp kaffe och en banan.

Leena gick till jobbet och mamma och jag strosade runt. Jag beställde tårtor till dopet, glutenfria prinsesstårtot. Kan bli spännande, men svin-dyrt!!!!

Mamma handlade som vanligt till barnbarnen, jag köpte inget. Stina fick även insatsen till tripp trapp stolen av mormor och morfar. Tyget tänkte vi sy själva, för jag har inte råd. Så nu ska jag bara hämta stolen jag köpt och lacka om den. Sen ska Stina få testa sitta.

Stina var ju också med, sov oavbrutet i tre timmar!!! Vagnen är bra när den rör sig hela tiden.


Som sagt så älskar Stina att sitta. Men att ligga på mage är det värsta hon vet. Jag försöke ribland så hon får träna nacken, men blir bara vrål. Hon visar inte så stora tendenser till att vända sig från rygg till mage heller. Men det kommer ju med tiden   


Idag beslutade jag mig för att börja jobba lite. Jag vill egentligen inte, men jag har inte råd att leva med föräldrapenning själv. I så fall måste jag ta mer dagar och kan inte vara hemma så länge. Istället får det bli att jobba 3-4 pass i månaden till att börja med. Har tänkt 5-timmarspass och 20 timmar i måanden gör skillnad på pengar. Mamma erbjöd sig vara med Stina så jag kan jobba och även Stinas pappa kan ju vara hemma hos mig och sköta nattning och annat. Även gudmor ställer ju upp om hon är ledig. Det blir nog bra när jag väl börjar. Ska träffa bemanningen imorgon så jag får jobba som vikarie. Känns konstigt att vara vikarie efter så många år som fast anställd nu. Blir ju konstigt om jag hamnar som vikarie på mitt jobb.   Men kan sakna jobbar-kompisarna ibland och det sociala man får på jobbet.



Av Sandra - 25 augusti 2011 08:12

Hur gör ni småbarnsmammor med barnens sömn?

Stina är svårsövd, får gå och vanka ett tag och sen sitta en stund. Men sen sover hon ändå bara 30 minuter i sin säng. Somnar sen direkt om i famnen. Går ju inte i längden att ha en sovande tjej på armen. Igår behövde jag sova så då la jag henne i min säng och jag låg bredvid, då sov hon 2 timmar. Men jag vill inte ligga varje dag heller.

Av Sandra - 23 augusti 2011 17:21

sitter med en sovande tjej på armen, få se om det går att blogga med en hand...inga stora bokstäver....


i natt kom första snoriga näsan på stina. har haft lite svårt att sova för det.

vi var på första föräldragruppen, det var faktist två pappor med. riktigt trevligt, hoppas få lite kontakt med någon mamma.

stina va äldst och det visade hon genom att hålla många föredrag. satt och tittade och tjatade ett bra tag   

sen slocknade hon fort i famnen. fick väcka henne för vägning och spruta. vilka ill-vrål det blev av båda sprutorna. lugmade sig fort men nu hemma ville hon inte äta utan slocknade direkt.


hon börjar bli stor min tjej

5720 gram 58,7 cm


snart kommer mamma med koksalt för stinas näsa, jag ville inte dra ut stina igen så bad mamma handla.

sen kommer johanna, vi ska kolla nya sångprogrammet på trean. roligare att vara två när man ser sånt. gnälla och skratta massa...hihi

Av Sandra - 22 augusti 2011 18:46

Jag har lite egentid. Stina är på promenad med sin pappa. Jag är jätte-trött efter underbar massage. Sjukgumnasten tog tag i min rygg idag, så tillbaka om två veckor.

Jag har faktiskt varit på framsidan och rensat i mitt land och varit vid pappersåtervinningen.

Vi provade båda dopklänningarna. Vi ar båda en klänning som varit med i släkten länge. Idag kände vi nog båda min, för den satt bäst. Kommer vi inte överens till dopet så får lotten avgöra.


Idag har jag börjat ta tag i min vikt och slappa mage. Är så trött att gå i stora tunikor för inget passar. Jag har köpt hem soppor genom God balans. Jag har köpt för 16 dagar bara för att se hur diabetesen reagerar.

Idag har jag legat mellan 5-9 och det känns toppen. Jag la upp första dagen såhär:

  • 06.30 ½ soppa och vatten
  • 9.00 yogurt, flingor och macka
  • 11.30 ½ soppa
  • 13.30 Ris och korvstroganof med morot
  • 16.00 banan
  • 18.30 1 hel soppa och morot
  • Jag tänkte göra en fruktsallad innan läggning sen beroende på hur hungrig jag är då

Jag går ju absolut inte helfart, men hoppas att detta och motion hjälper till lite. Idag blev det 1 timmas promenad.


Ska ner och fixa Stinas mat inför natten nu när det är lugnt. Vid 19.30 är det telefonmöte med Smålands folkracekommitté. Markus sa han kunde stanna om Stina inte somnat, för kan bli svårt att sitta i telefon som sekreterare med en Stina på armen.


Av Sandra - 21 augusti 2011 20:59

Jag som skulle lägga mig, men när jag tog bs förut låg jag på 19,6!!!!!

Så vill inte sova förrän det sjunkit.

Mina värden har varit hemska de dagar jag varit borta och därav en konstant huvudvärk där inget hjälpt.

Har inte haft så mycket låga värden utan mest höga, över 12 jätte-mycket. Så tråkig denna diabetes är. Det är så svårt för folk att förklara hur dåligt mankan må av låga samt höga värden. Kroppen känns ju inte som vanligt precis..... =(


Såhär låg Stina i resesängen. Har köpt en större kudde idag på IKEA =)

 


Jag undrar hur länge hon sover imorgon nu när hon somnade tidigt. Hon har ju haft typ 3 nätter hon sovit utan uppehåll till 05. i natt var hon vaken en gång och sov sedan till 05.30

Det känns som det går åt rätt håll. Även om 5 är tidigt så gör det stor skillnad att slippa gå upp en gång på natten.

Blir ju några gånger att gå upp då hon tappat nappen, men jag somnar om lika fort.


Handlade lite på IKEA på hemvägen. Blev lite förvaring åt Stina, ny kudde åt Stina, toaborste, stolsdynor till köket. Hon fick en tygbok av bästa Johanna då jag blev lite snål... hi hi.

Imorgon blir ju min älskling 3 månader, så då ska vi testa klämma och känna på fina bolen. Första boken hon har   


Detta är kärlek! Så gosigt det var att somna med gosiga kaninen (även denna present från Johanna).

  

Av Sandra - 21 augusti 2011 19:07

Jag hade verkligen så roligt hos familjen på Värmdö, men underbart att komma hem. Ska skriva om våra dagar någon dag.


Stina har mestadels varit glad, men när vi kom i torsdags skrek hon som en stucken gris. Hemskt var det, värre än vanligt. Men det kan ju ha varit ny miljö och nya männsikor.

Hon har inte skrikit mer sen första kvällen, bara lite klagomål vid trötthet.


Nu är vi hemma och hon är så lugn och man märker hon trivs av att vara hemma. Hon somnade redan 18.30 På Värmdö kunde jag inte lägga henne förrän ca 20.30 och jag fick gå in någon gång för hon vaknade till. Här sover hon lugnt och väldigt rofyllt. Hemma bäst!!! Det tycker ju även jag, mi säng är bäst.


Stina har ju lite svårt att komma till ro ibland, hon bara skriker av trötthet. Idag la jag en av hennes gosedjur vid ansiktet. Hon blev somnade mycket snarbbt. Ska testa att ha den lilla kaninen ett tag och se om hon blir lugnare av att ha den. Nu ligger den vid hennes huvud i sängen så mysigt. Tog kort som jag måste visa, men inte idag.


Jag ska äta något nu. Vill inte men måste. Efter Lindköping på hemvägen fick jag ett hemskt illamående, vi stannade i Kisa så jag fick köra istället för att sitta bak.

Blev bättre och bättre.

Hemma började värk stråla på höger sida... ännu ett gallstensanfall, men ändå inte så hemskt som de första jag hade. Såna här med illamående och sen värk får jag nåt varje vecka. Måste kolla över min mat. Ska träffa en kirurg 1 september och prata.

Av Sandra - 17 augusti 2011 20:50

Idag har jag mått toppen. Kärleken till Stina bara växer för var minut   

Hon har varit nöjd idag och inget skrikande. Hon verkar tyvärr som hon börjar ty sig till mig. Vi var hos Cenita en sväng och hon fick inte hålla henne, bara skrik. Sen kom Erica och det brukar ju fungera där, men hon var inte helt nöjd där heller. Gick en liten stund.

Men hos mormor och morfar gick det bättre. Men hon känner ju igen dom mer.

Jag har packat till Stockholmsresan, det sista åker ner i väskan imorgon. Men datorn lämnar jag hemma. Det kan vara nyttigt att vara utan ett par dagar =)

Stina fick sitta i min gamla babysitter när vi åt. Gick bra en kort stund.

 

Hon pratar så mycket nu och här håller hon föredrag innan hon skulle sova.

   

Ha en bra fortsatt vecka!!!!

Av Sandra - 16 augusti 2011 20:38

Lite fuskigt är det att vissa som får barn är smala och fina nästan direkt efter förlossningen. Sen finns det dom (jag) som kämpar och kämpar men ändå har massa skinn hängande som mage.... suck......

Men på måndag kör jag igång lite "bantning", 16 dagar har jag laddat mig inför och hoppas komma lite iform till Stinas dop.


Min älskling och jag   

    

Presentation


Mitt liv med diabetes och min dotter Stina.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6 7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards