Alla inlägg under juli 2011

Av Sandra - 17 juli 2011 21:08

Ikväll har Stina haft sitt värsta skrik...... suck

Tycker så synd om henne. Hon skrek så hon var röd i ansiktet och stel i hela kroppen. Efter 1½ timmas pussande, vaggande, matande, sjungande lugnade hon sig.

Johanna kom hit och vi åt och kollade nya Irene Huss. TREVLIGT!!!!


Nu ska jag sova, Stina har ju för vana att vakna 4-4.30 och vill inte sova mer.........


Kan inte fatta att hon är 8 veckor *kärlek*

Av Sandra - 14 juli 2011 08:34

Dagarna går så fort så detta med blogg finns det inte tid till. Blir ibland när jag känner för att sitta lite och Stina sover. Nu sover ho och jag väntar in mamma och Adelé. De ska va här idag för det skulle va hantverkare hos mamma. Adelé bor ju där denna vecka.


Igår hade jag Adelé en stund, så vi åkte till Erica. Stina fick va hos mormor för 2-barnmamma lockar inte =)

Adelé fick testa att va på deras stora studsmatta och det var populärt. Fick inte ner henne!!!! Bilder kommer på det en annan dag.

  

I tisdags jobbade jag på semesterracet. Kan ärligt säga attd et var mycket rörigt första timmarna, men jag fick ordning på kaoset efter ett tag =)

Skulle kunna tänka mig ha sekretariatet igen något år faktiskt. Men nu ska jag inte jobba där mer i år. Ska in imorgon och lördag som publik. Imorgon tar jag med Adelé och på lördag Stina. Byter barn med mamma så hon får lite lugn. Stina ligger ju still, men Adelé är det fart på =)


Men man ska inte vara en lång dag på folkrace med både diabetes och gluten. Finns ju INGET att äta om man blr hungrig. Jag fick bullens korv utan bröd och det var inget hjälpande tyvärr.


Markus hade Stina en lång dag då och det hade ju gått bra såklart. Men jag har märkt hon blir orolig om kvällarna när man är borta hela dagarna. Det blir hon även om jag är hos mamma en kväll och åker hem, Stina kan inte få ro till natten. Så får fundera på hur man ska lägga upp tider för henne och hennes pappa. Även att det fungerar bra att lämna henne, så ska hon nog inte vara kvällar just nu. Jag läser lite om föräldrar som inte lever ihop och umgänge. Det är ju oftast efter 6 månader man "lämnar" en hel dag, mest för tryggheten för barnet. Vi får ta en vecka i taget och se hur det fungerar. Just nu är det ju bra =)


För någon vecka sen bakade jag jordgubbstårta. Blev ingen midsommar (blev jordgubbar, glass, grädde då) och jag har varit så sugen. Så gjorde en glutenfri sockerkaka. Den gick tyvärr sönder, men efter lite "lappande" så blev det en tårta. Den är inte fin, MEN så god den var!!!!!!

  

Av Sandra - 9 juli 2011 20:51

Jag kom på att jag skrev lite "luddigt" om semesterracet. Det var ju så att jag sa ifrån allt med det i år och jag har inte varit delaktig med beslut. Men nu dras jag ändå åt det hållet och hjälper till så gott jag kan =)

Det har passat bra att åka varannan dag och så va hemma och låta Stina ha det lugnt varannan. Hon sover inte så bra i vagnen så känns som jag ska låta henne va hemma ibland. Även jag tycker det är skönt med en hemmadag.


Idag har vi varit hemma. Hon har inte sovit så mycket förutom i förmiddags då jag lagade mat. Men hon har varit så rofylld och legat vid gymet uppe eller nere. Jag la upp gymet i sängen så fick hon ligga där när jag dammsugade uppe. Hon trivdes bra... =)

Hon fick även ett bad, hon är ju så varm och blir ju lite kletig. Som hon njöt av badet idag, så blev ganska länge. Tills min rygg sa ifrån..........


Jag är så trött på att ha så ont i ryggen. Jag hade aldrig det innan graviditeten.. =(


Ikväll var meningen att Stina och jag skulle på fest med vänner. Jag vaknade idag och funderade och bara kände att jag blir hemma. Jag kan inte förklara känslan, men fixade inte folk idag. Konstigt?!?!

Så vännerna tycker säkert att jag är tråkig, hoppas de har det bra iaf.


Stina somnade redan 18.45 så får se hur länge hon sover i natt. Jag tryckte på en film och tänkte ta filmkväll, men har ångrat mig och ska lägga mig vid 21 en lördag!!!! Ni som är småbarnsföräldrar förstår...... man vill ha all sömn man kan. Saknar ibland att bo hos mamma, så kunde jag lägga mig en stund på morgonen, nu är det sovmorgon om jag får sova till 06. Men klagar inte, för älskar min lilla skrutt   


Godnatt     


Om 3 timmar och 9 minuter är Stina 7 veckor!!!!

Av Sandra - 9 juli 2011 10:29

Känner inte jag har tid att blogga egentligen. Stina somnade nyss så märker om några minuter om det är kort eller llångvarigt. Om det är långt så ska jag ner och laga ett storkok.

Hon har börjat sova bättre i sängen, men får ju söva i famnen först ett bra tag. Denna gång somnade hon dock med flaskan i munnen, så hon är ju mätt och gó.


Jag kan önska hon sover längre om nätterna, men hon vill äta var tredje timma och varje gång tar det ca 1 timma, så jag får inte mycket sömn. Vid 6 vill hon inte sova mer, vill inte ligga och gosa utan ska upp och leka. Så jag är uppe tidigt och plockar i köket, så hon får leka i sitt gym. Menn förhoppningsvis ändrar hon sig snart så hon bara vaknar 1 gång per natt och äter.


Magen börjar bli bättre, köpte ersättning på apoteket som hon får 1 gång om dagen och nu är det senap i byxan igen ;)


Semesterracet nästa vecka och jag skulle inget göra med det. Men har redan varit inne två dagar. Inte jobbat så mycket men pratat och hjälpt till med et jag kunnat med en Stina. Ska in imorgon igen och så ska jag jobba i sekretariatet första dagen (tsidag). Då ska Stina vara hos sin pappa en lång dag. det komme rju gå toppen, men jag kommer ha det jobbigt. Jag vet att jag måste vänja mig vid att va ifrån henne, men tankeb var ju först efter 6 månader. Men nu när jag inte ammar så blir det ju redan nu. Jag känner mig tom när hon inte är vid mig....... detta blir nog längsta hittills jag är ifrån henne.


Häromdagen var diabetesen kaos!!!! Jag låg som lägst på 14 och på natten var jag uppe på 18. Men har för mig att kortison höjer så tror det var att jag fick ta några kortisontabletter.


Stina sover fortfarande så nu ska jag laga mat.

Av Sandra - 5 juli 2011 20:46

Vi har nu sovit hemma i två nätter och det har gått bra. Verkar som penicillinet tig död på urinvägsinfektionen och att jag kissat ut en liten sten. Väntar bara på röntgen av njurarna nu.


Min lilla tjej hade blivit stor igår. Vi var på bvc och hon väger nu 4520 gram och är 54 cm lång. Som hon växer!!!!

Jag tog upp hennes mage, för sen hon slutade amma har magen blivit trög och hon har mycket gaser.

Jag fick några tips annars skulle jag höra av mig igen om recept. Igår fick hon rapsolja i maten, sen tog hon ett skönt bad och så tog vi tempen. Detta hjälpte och det kom snabbt ett lass och ännu ett på natten.


Ikväll har hon haft ont igen (gissar jag att hon har). Hon skrek oavbrutet i en timma. Det var ju så hon knappt andades. Jag försökte med allt verkligen. Det enda som lugnade var skötbordet. Så hon fick ligga och lufta lite och vi testade att "irritera" med tempen igen. Snart efter kom det några fisar och hon lugnade sig ganska fort. Stackars tjej!!!!


Idag har jag bjudit mamma på lunch, vi tog en promenad och sen storhandlade vi. Så mycket har jag aldrig handlat....1053 kr!!!! Men nu har jag mat så jag kan laga om Stina skulle sova länge någon dag.

Maten fungerar inte bra om kvällarna. Det gjorde det ju hos föräldrarna då de tog Stina. Nu har jag börjat ta frukt när jag brukar äta mat runt 18 och sen äter jag mat när Stina somnat runt 19.30 Inte bästa lösningen att äta så sent, men har ingen annan lösning just nu.


Klockan är snart 1 och då brukar jag börja dra mig mot sängen, har en morgonpigg tjej ;)

Av Sandra - 3 juli 2011 09:50

Jag glömmer ju att skriva om min diabetes som egentligen skulle vara en stor del av denna blogg.

Nu efter graviditeten fungerar den väldigt bra (för det mesta). Det var mycket lågt i början när jag ammade mycket. Nu ligger jag oftast mellan 4 bs- 8 bs. Blir ibland något över 10 bs men dt får gå. Nätterna har jag lite problem. Jag sover ju inte länge nu när jag har Stina, ändå höjs bs under natten. Jag har ökat lantus, men har inte märkt skillnad.

Det ska bli intressant att ta hba1c framöver.


Det gör ont i hjärtat, men jag har fått ge upp amningen. Vi har ammat 2 gånger om dagen/10 minuter per gång i två veckor. Det har fungerat bra och jag gillar den närheten.

I onsdags låg jag dålig hela dagen, så det blev att pumpa. Efter det har inte Stina velat amma, hon bara skriker när jag försöker. Så efter två dagars vägran ger jag upp. Vi har ju kämpat i 6 veckor, så får vara nöjd med det.


Stina är ju 6 veckor idag   

Av Sandra - 2 juli 2011 20:57

Jag är fortfarande hos föräldrarna. Jag hade tänkt åka hem igår, men va lite nervös att vara själv med Stina en natt redan. Så beslutade stanna kvar. Då skulle jag åka hem idag, men har mått illa från och till idag.

Imorgon åker vi hem på förmiddagen så har jag hela dagen på mig att känna efter.

Jag har aldrig kännt sån smärta som de "anfall" jag fick, så jag har lite ångest för att vara själv nätter nu när jag har Stina. Förlossningen var ingenting mot denna smärta. Visst gick jag inte egenom en hel förlossning, utan det blev snitt. Men jag låg ändå två dagar med olika graders värkar.


Idag var sista dagen med peniccilin, så hoppas jag blir bättre för var dag nu då. Igår var jag riktigt pigg, men idag lite illamående som sagt.


Jag följde med till Vetlanda idag på bilspeedway. Det var roligt att träffa folk, men jag var törtt. Jag var nog inte så social,men tror de runt mig förstod. Stina sov gott i vagnen hela fm, sen på em fick hon sova i famnen. Bortskämd tös kanske, men stå och rulla vagnen i flera timmar fixar inte min rygg.


Bifogar kort från midsommar   

       

Presentation


Mitt liv med diabetes och min dotter Stina.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards