Alla inlägg under juli 2011

Av Sandra - 23 juli 2011 09:09

Min läkare ringde igår. Det skulle egentligen ta en vecka på att få resultaten efter röntgen, men han hade fått papperen igår. Han ville hellre ringa än att skicka brev. Så bra en läkare är då!!!!

Det positiva var att jag inte har njursten och njurarna såg bra ut.

Det negativa var att istället har jag gallsten!!!!


Alltså.......jag orkar inte alla dessa sjukdomar. Nu blir det ännu mindre att äta. Jag har bara läst lite och äpple, päron, paprika och fet mat ska man undvika. Jag ska få en tid till kirurgen i Västervik och prata om ev. operation eller om man ska låta det va. De rekomenderar inte operation, jag gjorde ju nyss en bukoperation.

Men känns obehagligt att veta att jag kan få ett nytt "anfall" när som helst. Var jag ensam fixar jag ju det, men nu har jag ju Stina att tänka på. Jag har smärtstillande redo, men fick jag feber eller mådde dåligt skulle jag till akuten eller vårdcentralen direkt.


Nu har jag.......massa matallergier, diabetes typ 1, gluten och gallsten. På det har jag migärn och spänningshuvudvärk.

Ett riktigt härligt år jag har haft!!!!! Stina är det bästa som hänt mig, men alla sjukdomar.......usch.......


Nu tar jag gärna emot tips på vad man kan äta med diabetes på kvällarna. Jag brukar äta frukt...äpple, päron......men det ska jag ju inte nu. Frukt som är så bra att ha i väskan.

Av Sandra - 21 juli 2011 21:10

Imorgon blir min lilla älskling 2 månader  

Tiden går så fort, men ändå sakta. Det känns som mer än 2 månader sen jag låg på BB.

Hon är iaf en underbar liten tjej och det bästa som hänt mig!!!! Kärleken blir större för var dag   

Vi ska fira hennes 2 månadersdag genom att ha en lugn hemmadag. Hon sover bäst hemma, men vi tar nog en lång-promenad också.


Idag har hon somnat varje gång det är dags att åka, stackare.. Hon sover sällan djupt så hon vaknade ju varje gång. Men jag hade mina läkarbesök idag och även att hon va hos sin pappa när jag åkte till Västervik så blev det mycket farande i o ur bilen.

Båda besöken gick bra, så nu får jag börja träna igen. Äntligen =)

Njurarna får jag svar på om en vecka.


Nu blir det sängen. Jag hoppas Stina sover länge i natt, för hon har precis ätit 120 ml och innan det åt hon 150 ml. Hon borde kunna sova till 4 iaf ;)

Igår åt hon knappt något och idag chockar hon och äter massa!   

Av Sandra - 21 juli 2011 09:29

Idag är det dags för efterkontroll. Jag hoppas ju på att allt är bra så jag kan börja träna och lyfta igen. Jag har ju fuskat lite med att lyfta sista veckorna, men det är inte lätt att få hit någon att lyfta i vagnen varje gång. Sen var jag ju barnvakt åt underbara Adelé 2 dagar och hon vill ju gärna va i famnen.


Efter första läkarbesöket som är här i Hultsfred åker jag till Västervik. Det är dags att röntga njurarna och kolla efter sten. Borde inte vara något eftersom jag inte haft ont på 2 veckor typ.

Men jag ska fasta i tre timmar innan Västervik. Avskyr att fasta, helst nu med diabetes. Tre timmar är ju inte mycket, men det är alltid då jag lyckas ligga för lågt. Jag ska äta lunch 10.30 idag och tar väl då bara "fjuttiga" enheter insulin. Bättre ligga högt några timmar än att sjunka så jag inte kan göra röntgen.


Jag är trött och har huvudvärk idag, typiskt när jag har saker jag inte kan avboka.


Stina åt inte lika bra som vanligt i natt, hon verkar ändå inte må dåligt. Men nu imorse kom största lasset i blöjan så nu borde hon äta igen. Fick i henne lite extra efter blöjbytet även att det inte va matdags. Jag förstår inte hur bvc tror att hon ska få i sig 150 ml. När hon ätit 60 är jag nöjd, försöke rju få i henne mer och det går oftast men då tar ju matningen 1 timma med massa paus.

Jag funderar på att börja använda napp 2 till flaskan. Kan ju va att hon inte orkar äta för hon får jobba för mycket. Så var det ju med amningen.


mat

Av Sandra - 20 juli 2011 21:15

Åhhhh "pluttan" vägrar äta. Hon har vara ätit ca 70 varje gång och nu ikväll vill hon inte alls. Så hon har inte ätit sen 16 ocg det var en liten portion. Nu sover hon gott, så jag vill hon vaknar och är hungrig i natt. Hon måste ju äta mellan 120-150 helst för hon måste upp i vikt!!!!

Av Sandra - 19 juli 2011 21:05

Det märks att min Stina varit lugn några dagar nu. Jag hinner blogga, jag hinner äta och jag hinner ta hand om mig själv. Hinner ju inte sitta och njuta av maten som innan, men jag hinner äta och det är ju huvudsaken =)


Idag har jag varit grymt seg, så drog mig för att göra något alls. Efter lunch bjöd jag in Anna-Karin så vi tjatade lite över en kopp kaffe.

Fick ett litet ryck på eftermiddagen, ville göra nåt. Så jag satte Stina i bärselen. Först var det inte en nöjd tjej, men så drog jag igång dammsugaren och hon slocknade direkt. Hon sov så gott efter dammsugningen, så gick ut med soporna, packade ner alla mammakläder och plockade disk. När jag lyfte ur henne var det ganska svettigt mellan oss och hon vaknade ganska snabbt, men hon var nöjd. Hon fick ligga och vädra och svalna på skötbordet. Det gillar hon verkligen!!!!

 Efter kvällsmaten kom mamma så vi gick en promenad. Stina har sovit jätte-bra idag och sover nu för natten.

Hennes favoritställning att somna i är att gräva ner huvudet i min armhåla. Känns ju inte så trevligt att dofta där *ha ha*. Kan se ut som bilden när hon slocknat =)

Har ärvt så många fina pyamas, men Stina är som ett element så blir så lite kläder som möjligt. När det är som varmast sover hon i linne, nu har hon sovit i långarmad body. Det har inte varit så varmt om nätterna och hon vägrar ha armarna under täcket. Armarna ligger utsräckta antigen uppe vid huvudet eller rakt ut åt sidorna. Så gulligt     

Av Sandra - 19 juli 2011 09:02

I natt sov min tjej mellan 21-07, med ett matuppehåll. Men jag ska inte hoppas för mycket, att hon börjar sova om nätterna.

Nu har hon svårt att somna, slåss mot John Blund. Men jag tror att John Blund vinner =)

Då ska jag passa på att duscha, men är lite stressande när hon kan vakna när som. Men barn mår ju inte dåligt av att skrika en liten stund, det är väl bara mammor som tycker det är jobbigt.


Bvc igår....4830 gram och 55,5 cm lång. Hon växer sakta, men säkert. Jag skulle öka maten lite till. Bvc frågar ju mycket och denna gång om mig och Markus. Jag sa vad vi bestämt och hon var inte nöjd med det. Så får väl lyssna lite på henne, hon sa egentligen det jag känner men jag vill vara snäll mot Markus. Han måste ju få träffa sin dotter. Men nu lyssnar vi på bvc, de ska ju va experter.

Ingen som har tips om hur man gör med umgänge när barnen är så små som Stina???? Även något bra sätt att dela upp tiden sen med????

  

Av Sandra - 18 juli 2011 21:22

Tog blodsockret ikväll och det stod 1,7!!! Jag fick lite panik för har aldrig legat under 2. Jag mosade i mig lite dextrosol, men tänkte efter sen.... Jag brukar ju känna när jag ligger lågt. Tog ett nytt stick och det stod 4,3. Tog ännu ett och även då stod det 4,3.

Fattar inte varför det visade fel första gången?!?!

Så nu lär jag väl ligga högt i natt för jag hade så bråttom i med dextrosol...........

Av Sandra - 18 juli 2011 10:53

Vilken bra natt vi hade här. Efter skriktimmarna igår somnade ju Stina runt 20. Vaknade vid 02.30 och 05.45 Då bara åt hon och slocknade direkt, vaknade vid 8. Vilken skillnade från att ha vaknat ca 04.15 i en vecka nu =)

Får hoppas hon håller på att ställa in sig på att sova nätterna.


Efter frukost idag blev det ett bad för Stina, hon bara älskar att bada. Lite trist min rygg inte tycker om det. Men jag härdar ut så hon får bada så länge vattnet är ok temperatur.

Efter badet blev det en lång stund på skötbordet med skratt, nagelvård och sen skötte stumpan magen. Jag blir lika glad varje gång om sköter magen ;)

Vi satte oss i soffan och hon slocknade på 2 sekunder..... jobbigt att bada och va social. Hon sover fortfarande efter en timma, i sin säng!!!! 

Hon brukar ju ha svårt att sova själv när vi är hemma. Vet inte varför. När hon är hos mormor sover hon hela dagarna i en egen säng. Kanske kan vara att hon vill vara nära sin mamma?!?!


Vi ska till bvc vid 13, så måste väcka Stina om en timma om hon inte vaknar. Måste äta innan vi åker, annars blir det skrik på vägen. Vi tar en sväng till Erica också. Vi tänkte väl promenad och kaffe, men ser ut som det bara blir promenad. Men tar med vagnen ifall det blir uppehåll.


Nu kommer bilderna på Adelé och studsmattan......... =)

    ren lycka     Jag och min älskade tös     

Presentation


Mitt liv med diabetes och min dotter Stina.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards