Alla inlägg under juni 2011

Av Sandra - 16 juni 2011 13:16

Blir inte mycket data-tid just nu... ;)


Mitt liv består just nu av Stina och det är ju underbart!!!! Det vi kämpar med är fortfarande amningen. En liten resumé...........

I måndags var vi på bvc och hon hade gått upp bra!!! Men i tisdags tyckte jag inte hon fick i sig mat när hon ammade, men gav ju fortfarande ersättning på sked. På  kvällen och natten börjar hon spotta ut ersättningen.

Jag ringer bvc på morgonen och säger som det är.... DET känns inte bra!!!!

Jag fick komma direkt och mig magkänsla stämde. Hon hade endast gått upp 10 gram på 2 dagar. De ska ju gå upp 20 gram per dag.

Så vi bestämde att trots jag inte ville innan, nu blir det ersättning på flaska och amning. Men erkände till bvc att det börjar ta på krafterna att kämpa med amning när det inte ger resultat. Hon sa åt mig att ta en dag i taget, slutar jag amma så gör jag. Jag har gjort allt jag kan göra för att det ska fungera, sa hon.

Så igår fick Stina flaska efter amning, hon klunkade i sig 70 ml........ det visar ju att hon inte får i sig bröstmjölk i bra mängder.

Men jag ammade innan sista målet med, i natt fick hon bara flaska.

Jag ringde bvc igen för att bara prata och hon tipsade om att försöka amma 2 gånger per dag eller när jag känner det spänner. Det är ju bättre än att inte amma alls. Jag testade och gav Stina mat när det spände. Då kom det massa!!!! Så ska testa bara amma när jag känner att jag har mjölk.

Stina däremot märks det redan att hon får i sig mat. Nu vaknar hon, äter och somnar igen. Hon har haft lite svårt att somna själv eller somna alls ibland. Men hon verkar mer nöjd nu. Vägning på måndag igen!!!!

Tar gärna tips om ersättning och amning... ;)


Igår var vi på jobbet och hälsade på. Hon träffade de flesta av jobbarkompisarna och var i alla famnar. Träffade även några av "mina boende". Fick så fina kläder och en leksak. Leksaken ska jag gå och byta idag. Blir tyvärr så i ett litet samhälle att många köper samma med bara en leksaksaffär....

 

Johanna kom på kvällen så jag åt i lugn och ro. Självklart sov Stina hela tiden (i Johannas famn), jag som säger jag inte får äta för hon är vaken.

Ikväll kommer Stinas pappa så jag ska åka och handla lite och sen ska jag vara med en stund på telefonmöte.

NU ska jag sova en stund!!!!


Min lilla älskling   

     


ANNONS
Av Sandra - 13 juni 2011 09:29

Jag har mer problem med kläder nu mot när jag var gravid!!! Inga byxor som passar "hängmagen", har ett par som Leena lånade ut.

Funderar på att beställa 1-2 klänningar från HM som jag kan ha under sommaren, för smal kommer jag ju inte bli på en natt. Ekonomin säger ju halvt nej, men det lutar ändå åt att kolla på rean och se om det finns något.


Vi ska strax till bvc, vi är båda redo. Stina börjar väl tappa tålamodet lite i babygymet. Ja hon ligger redan där och kollar noga på en av figurerna. Så kul när de fäster blicken, men orkar ju inte så många minuter än.


Jag har lite att prata med bvc om så få se hur jag känner mig efter det.

ANNONS
Av Sandra - 12 juni 2011 14:02

Satte mig en stund. Stina sover i vagnen. Weronica var här så vi var på promenad och Stina somnade såklart. Det är nu 2 timmar sen vi kom hem och jag har hunnit äta och plocka massor av högar som blivit sista veckorna. Jag borde egentligen väcka tjejen för mat, men vätar några minuter. Jag vet att jag ska väcka henne var tredje timma, men ibland måste man gå på sina egna känslor. Hon har ätit massor idag innan hon somnade så tror inte hon svälter precis.

Är nästan tvärtom. Bvc ville jag skulle ge ganska mycket ersättning, men de gånger jag gett mycket har hon kräkts upp det. Så även där går jag på min magkänsla och ger henne den mängd ersättnings å hon får behålla det i magen.


Vägning imorgon så få se om jag har rätt känsla... =)


Nu vaknar stumpan

Av Sandra - 12 juni 2011 09:55

            


Denna tavla fick Stina av Johanna. Love........

 


Av Sandra - 9 juni 2011 18:59

Vad dagarna flyger iväg och ändå gör man inget alls. Jo tar hand om min plutt ju ;)

Idag har jag inte hunnit vila middag så känner mig ganska seg, men Stina somnade faktiskt en stund nu. Annars är kvällarna hennes vaken tid och hon vägrar ligga ensam. Känns i hjärtat när man låter henne skrika, men jag måste ju få gå på toa en gång iaf. Mat skulle jag inte klara att laga som Stina är nu. vet inte hur jag ska få kvällarna att fungera. Jag kan inte sitta och äta med henne i knät varje kväll, ingen mat-ro för mig då.

Lunch har jag ätit hos mamma några dagar nu men då sover Stina. Kanske ska börja äta kvällsmat hos mamma istället.  Får hoppas Stina kommer på att mamma måste få mat så hon får sin... =)


Idag gjorde hon framsteg med amningen. Jag avskyr dessa amningsnappar, så försöker utan ibland. Idag tog hon ena sidan och åt helt utan. Andra sidan vägrar hon, så där får vi kämpa vidare. Hon gillar inte den sidan alls, inte lika mycket fart på mjölken där. Så jags ka pumpa, men när ska jag hinna pumpa???? Idag tog jag med pumpen till mamma så har lyckats en gång idag.


Imorgon blir det bvc och jag hoppas Stina gått upp i vikt nu. Har varit utan ersättning i två dagar nu. Hon tuttar mer igen men det gör ingen. Vill inte behöva använda ersättning, hennes mage blev så trög. Igår kom den igång igen, så fort ersättningen försvann. Nu är det senap i blöjan som innan....... ;)

Jag ska till frissan med!!! Äntligen!! Så pappa ska ha Stina en stund. Det ville han så gärna, bara jag bytte blöja innan ha ha...... Han får nog följa med till bvc med, för jag får ju inte bära så mycket.


Nu ska jag passa på att tömma min blåsa och äta en macka. Hoppas hon sover en kvart till.....  


Just det... idag badade Stina för andra gången hemma. Första var inte så kul, men idag bara njöt hon....... så hon är fin. Kammaded långa håret och njöt för fullt ;)

Av Sandra - 6 juni 2011 13:12

Nu ska jag se om jag hinner skriva ner lite om min förlossning. Stina sover och gissar hon gör det ett tag. Sen vaknar hon och ska ha mat på 2 sekunder, så blir ganska arg när det tar mer tid än det... ;)


Kan väl bli man glömmer något av de dagar man låg på förslossningen men här kommer det. Eller så minns jag saker fel... =)


Fredag den 20 maj åkte Johanna och jag till Västervik, hade tid för igångsättning kl. 08.00 Blev CTG och undersökningar där och sen fick jag en gel som de lägger vid livmodertappen. Den kunde man lägga var 6:e timma så hände det inget kunde jag få en till innan natten. Johanna och jag gick ut i blåsiga Västervik några timmar i väntan på sammandragning eller värk. Men nget hände..........


6 timmar senare, ny undersökning och ny gel. Under kvällen fick jag en vattenavgång som vi trodde va vattnet. När det var dags att sova så började ordentliga sammandragningar. Jag fick smärtstillande tabletter, tens och värmekudde att ha under natten. Stackars Johanna fick ingen ro med mitt stönande under natten. Men jag klarade natten och på morgonen var det en ny läkare, Anders.


Han undersökte och det var inte vattnet som gick utan en falsk vattenavgång....hmmmm..... tillbaka några steg igen. De satte då in en "ballong" (vet inte vad det heter) som skulle sitta 3 timmar och bl större och större och sätta igång arbetet. Efter 1½ timma trillar den ut. Då gör de hinnesvepning och vattnet börjar forsa......


Jag får värkstimulerande dropp och det gå rinte lång tid innan värkarna startar. Jag väntar ganska länge innan jag tar tag i lustgasen. Den gillade jag inte alls!!!! Blev så dåsig så jag kunde knappt hålla mig vaken och så var jag täppt av allergi så var inte bra. Eftersom jag blev så dåsig sa jag ja till ryggmärgsbedövning. Den gick toppen att sätta i. Jag hade såna värkar så märkte inte narkosläkaren höll på. Hade också bästa barnmorskan som satt och pratade med mig och jobb och annat i mitt liv.


Tog inte lång tid innan bedövningen gjorde sitt och jag blevmycket piggare av att slippa lustgasen. De höjde det värkstimulerande droppen hela tiden, neb jag öppnade mig inte mer än ca 4 cm.


Sent på kvällen började Stinas hjärtljud öka kraftigt och läkaren bestämde att vi skulle stänga av droppen och låta mig och Stina vila under natten. Jag fick då bricanyl i droppet som skulle lugna Stina. Men jag fick någon slags chock av det...... hjärtklappning, högt blodtryck, hög puls och började kräkas. Mina värden lugnade sig efter ett tag men inte Stinas hjärtljud. Så läkaren sa vi gör ett kejsarsnitt eftersom Stina inte mår helt ok och jag var ju inte så pigg.


Allt gick så snabbt sen. Kateter, förberedelser inför snitt, mer bedövning (men jag hade ju redan ryggmärgsbedövning så behövdes bara läggas till lite). Mina armar låg rakt ut på sidorna med dropp och jag kände mig helt fast där jag låg. Men Johanna satt där och den underbara narkosläkaren pratade med mig hela tiden!!!!! Så jag höll mig lugn.


Det gick fort över och jag minns jag såg en liten blå tjej (den 22 maj kl. 00.14), sen började jag kräkas igen. Ingen rolig upplevelse när man ligger fast på rygg och behöver kräkas. Bedövningen hade satt sig i hela vänster sida så kunde inte röa mer än höger arm. Därför åkte jag till IVA och fick ligga där ca 4 timmar under bevakning. Jag sov mest hela tiden och skakade. Fick hög feber och fick ordentlig frossa. Vet inte hur många filtar de hade på mig och ändå bara skakade jag.


Fick åka till förlossningen när jag kunde böja benen igen, hade inte kräkts på ett tag och blodsockret låg bra. Fick min lilla tjej i sängen direkt, men jag kunde knappt hålla i henne så kändes otäckt att ha henne. Tittade på henne och sen fick hon va i sin säng. Jag slocknade och sov några timmar.


De drog ur katetern och sa jag va tvungen att gå ur sängen och gå på toaletten. Jag kunde inte röra mig, alla magmuskler va borta. Men sen kom min favorit bland barnmorskorna så hon hjälpte mig att gå upp, duscha, byta om. Kändes inte ens jobbigt att få den hjälpen, för jag klarade inte att ta på mig själv. Men ju mer jag var ur sängen desto mer kunde jag göra själv.


Nu 2 veckor efter kejsarsnitt märker jag knappt av det . Jag tar det lugnt och lyfter inte mycket mer än Stina. Tar längre promenader för var dag. Det blev nästan 2 dagar på förlossningen, men skulle göra om det igen. Jag hade orkat mer, men det gjorde ju inte lilla Stina. Johanna var(är) verkligen GULD VÄRD!!!!

Av Sandra - 5 juni 2011 15:32

   Ja nu åker mina hemska solglasögon fram. Gillar dom inte alls, men de fyller sin funktion och jag slipper få migrän av solen. Ska fixa  nya linser nu till sommaren så kan jag ha andra solglasögon, men över glasögonen passar ju dessa "snygga".


Jag väntar på att min tjej ska vakna. Hon somnade gott på mig förut. Som jag skrev igår ska man ju inte ha barn sovande spå mage längre, men att låta dom somna på mage för att sen flyttas till sängen kan ju inte vara farligt. Att sova på mage har ju med plötslig spädbarnsdöd att göra och när de sover på någon har man ju koll hela tiden. Jag vet jag inte är ensam om att ha barnen på bröstet.

Stina älskar iaf att somna så. När hon somnat och låg i sängen, la jag mig ens stund och trots många timmars sömn om nätterna somnade jag en stund.

Vi ska åka till föräldrarna på mat när hon vaknat. Men funderar på att klä på henne sovandes, så vi hinner träffa Åberg innan de åker.


Idag är Stina 2 veckor redan!!!

  

Av Sandra - 4 juni 2011 16:00

Som sagt så blir det inte mycket dator alls nu, men jag älskar min tjej och vi har det gott.

Nu har syster med familj varit hemma 2 dagar så vi har varit med familjen hela dagarna. Kusinerna och mostrarna har pussat på Stina så hon har haft det bra och jag har vilat lite när jag haft någon som gosar med tjejen.


Vi var på bvc igår och vägde. I onsdags hade hon ju bara gått upp 15 gram vilket var för lite. Så blev ny vägning igår och tjejen hade gått ner 20 gram. Kändes inte kul alls. Men jag fick tips om hur vi ska amma, hon får inte ligga länge på varje sida för då tar det för mycet energi på henne. Sen blir det att mata med lite ersättning ett tag. Jag matar det med sked och det funkar toppen. Vi fick låna hem en våg så ska väga innan och efter mat ibland och nakenvikt varje dag. Tog en nakenvikt imorse och nu har hon gått upp 60 gram (om jag räknat rätt). Så det verkar fungera med det vi gör nu med maten. Om hon går ner mer under helgen blir det BB igen och det vill vi inte.


Så kommer inte ha mycket besökare förrän allt fungerar, bvc rekomenderade lugn och ro och inte mycket planerat. Idag är vi bara hemma, Markus var här en sväng. Jag har inget behov av vila idag. Stina sov 10 timmar i natt, med ett matuppehåll.... så jag är ganska utsövd ;)

Men det är skönt att bara vara hemma. Jag ska börja lite smått med cupen nu, sen ska vi ta en promenad efter nästa matning.


Just nu sover Stina. Efter maten tog vi första badet hemma. Det var lie gnälligt ibland, men mest njöt hon. Sen la vi oss i soffan  och hon slocknade liggandes på mig. Har ju hört de inte får sova på mage, men att ligga och gosa på mage en stund måste väl vara ok???? Så mycket saker som ämdras med tiden.

Som kudde eller inte..... jag har hört inte, men nu sa bvc att det var tillbaka att ha kudde........


Ett kort på min nybadade tjej   som blir 2 veckor i natt.......  

Presentation


Mitt liv med diabetes och min dotter Stina.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sandrasliv med Blogkeen
Följ sandrasliv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se