Alla inlägg under maj 2011

Av Sandra - 4 maj 2011 22:22

Förra veckan låg jag verkligen så bra med de flesta av mina bs-värden, men det kan ju ändras snabbt. Det har ju inte varit en dålig vecka, men de två sista dagarna har jag legat på "gränsen". Jag är väl som många andra diabetiker att jag är nöjd om jag ligger under bs 10. Dessa två dagarna har det varit 10,6, 10,9, 10,3 o.s.v Inga dåliga värden men det är som sagt på gränsen, känns mycket bättre om det vore på bs 9.


Ja, imorgon är det 38 fulla veckor. Jag har alltså som max 3 veckor kvar med denna mage..... Det hade kommit nya "regler" för diabetiker sa min läkare sist, så man får inte gå längre än v.41 Hur underbart det än är att vara gravid ska det bli skönt att få ett slut på det och ÄNTLIGEN få träffa bebisen   


Nu blir det sängen. Jag har verkligen fått in kväll och morgontider på att lägga mig. Sen hur jag sover mellan dessa tider varierar ju, men jag vilar iaf.

Av Sandra - 4 maj 2011 13:00

Ingen post idag, så typiskt när jag väntar ett viktigt brev!!!!


Jag kunde ta på mig strumpor idag, magen har sjunkit ganska mycket senaste dagarna. Det känns ganska bra för det är ingen liten rumpa som gör ont längre utan den är nästan nere vid min navel nu och puttar. Där gör det inte ont, bara coolt att kunna känna på den ;)


Erica har varit här en stund, hon hade med ett gäng filmer så nu klarar jag mig några dagar. Ska också få låna Skilda världar av en jobbarkompis från "förr". Gissar jag lär ligga hela fredagen. Imorgon är det ju dags för Västervik igen och jag brukar vara ganska trött efter dom resorna. Imorgon blir privatchauffören Matias, toppen att ha en snäll svåger.


Har några bud nu på när min bebis ska komma. Idag är första, men tror inte det blir idag. Nästa bud är på måndag den 9.e (en tjej) och sen den 10:e. Få se vem som är närmast. Har inte fått så många gissningar på vad det är för kön förutom en som tror tjej då. Mina närmaste vet ju redan, men det är ändå kul vad andra gissar. Min mage har ju ingen speciell form, bara stor och rund.


Nu ska jag vara elak mot min rygg och plocka in tvätten.... sen ska jag till mamma på lunch. Ska faktiskt passa på att låna hennes dusch så slipper jag klättra i badkaret ikväll.   Jag vet jag inte behöver duscha varje dag nu när det är tungt, men jag tycker det är väldigt avsklappnande för ryggen att stå under varmt vatten och jag har alltid duschat varje dag så det är svårt att få bort den "stämpeln".....

Jag vet på semesterracet förra året var jag först uppe varje dag (innan 06.00) De hade inte ens städat duscharna utan jag fick låsa in mig i herrarnas och va för mig själv. Hade med mig Bisan eller Leena någon dag tror jag.

Av Sandra - 3 maj 2011 16:08

Jäkla Leena... skulle inte läst hennes blogg. Nu går jag och sjunger Sonja hela tiden.....du är allt jag någonsin önskat... tralala....


Ingen aptit idag heller. Igår tvingade jag i mig köttfärspaj på lunchen, sen åt jag typ fil med blåbär och jordgubbar och lite frukt. Idag fick jag inte i mig något vid lunch, men efter några timmar tvingade jag i mig spagetti och köttfärssås. Det är inte kul att tvinga i sig mat, men msåte ju äta.

Jag har haft svårt med aptiten hela min graviditet. I början åt jag bara dinkelmackor med ost och smörgåsgurka. Sen fick jag diagnosen gluten så fick inte äta mina älskade mackor mer och har inte hittat så goda utan gluten.

Sen hade jag nog 2 månader jag verkligen levde på risgrynsgröt, clementin och ägg. Fick inte i mig något mer...... de tyckte väl jag va knäpp på jobbet, men det var änåd ingen som fattade varför jag inte åt mer än en sorts mat varje kväll.

Det har ju blivit järnbrist av detta med att inte äta vettigt, men idag låg hb på 112 så,det har gått upp sakta men säkert. Ska väl helst vara över 114 men det är ju ändå bättre än att ligga under 100 som jag gjorde ett tag.

Jag hoppas verkligen aptiten kommer tillbaka efter graviditeten, kan sakna att tycka om mat.

Bland mina favoriter har alltid varit tacos, men mamma har gjort det några gånger och jag får bara i mig några tuggor.....   tråkigt.....


Men nu har jag ätit och tagit en dusch..... John Blund är redan i mina ögon, men lite tidigt att sova.....  

Av Sandra - 3 maj 2011 12:19

Det känns som jag bara räknar ner dagarna och bara väntar på att få föda. Enligt bf har jag 15 dagar kvar *pust*

Jag har varit hos barnmorskan idag och allt bra som vanligt. Gick sen till och handlade lite när jag ändå var neråt. Ryggen klarar inte vara ståendes länge, kände i kön hur ont det började göra. Inte så konstigt egentligen, jag har gått upp nästan 20 kg och har väldigt stor tyngd framåt, ryggen pallar inte trycket.....


Nu ska jag vila med Elsa, hon låg på sin plats i soffan och väntade in matte ;) Zimba däremot hade bäddat upp hela vagnen och "knölat" ner sig där. Har haft en handduk över så de inte ska gå i, men nu va det kört. Han hade det så skönt så ;)

   


Av Sandra - 2 maj 2011 17:50

Börjar med en bild från igår vecka 37+3. Jag har svårt att ha byxor nu, så efter mycket letande hittade jag något som va bekvämt. Men kan nog inte ha denna klänning många dagar. Kan inte fatta så mycket jag växer, känner mig verkligen som en fet säl nu.....och jag blir större för var dag som går.... ;)  

Idag kom hela barnvagnen hem, chassit har varit hos pappa. Det va lite rost på några ställen, pappa fick bort det mesta men lite är kvar. Men mig gör det inget. Jag bäddade vagnen trots värk i ryggen. Det är ju så roligt!!! Så nu är den redo med Dumbo-lakan...... Jag ska se om jag kan hitta en liten väska att ha regnskydd, myggskydd och däckskydden i. Vill inte knöla ner dom i skötväskan, utan tänkte nåt enkelt att ha liggandes under vagnen.  

Mamma kom förbi en sväng så hon har läst syster Leenas blogg nu... hi hi

Eller hon kollade mest på bilderna på Adelé och så Matias önskelista.

Av Sandra - 2 maj 2011 13:12

Herregud vad trött jag är idag. Inga krafter alls. Tog en dusch efter frukost, men inte ens det hjälpe.....varken mot tröttheten eller värken i ryggen.

Hittade Oceans 11, 12, 13 bland mina filmer så det blir alla idag gissar jag. Somnar ibland så missar lite, men första filmen kan jag nog ganska bra ändå. Kommer inte ihåg de två sista så bra.

Så idag ligger jag och klappar på magen, får fina sparkar tillbaka så fort jag klappar   

  

Av Sandra - 2 maj 2011 09:27

Idag står det VILA på mitt schema och jag känner att jag behöver det. Har ju varit igång både lördag och söndag.

Sömnen i natt har varit varierande. När jag väl sovit har jag gjort det, men har även varit uppe många gånger. Tog väldig lång tid att somna, hade väldiga spänningar runt magen. det var inte som de "vanliga" sammandragningarna utan jag skulle gissar att det börjar gå åt mer värkar nu. Sen när jag la mig så bubblade magen så mycket, så jag låg nästan och väntade på att vattnet skulle gå. Jag var redo att åka.... men inget hände och spänningarna runt magen försvann. Planerade hela senariot i huvudet, ringa förlossning, ringa Johanna, ta på mig lite kläder...... hi hi


Imorgon ska jag till barnmorskan, ska bli intressant och se om bebisen fixerat sig. Det borde vara på tiden nu. Jag läste att oftast när man ska ha första barnet fixeras det vid v.34, men min var inte fixerad sist och det var v.36 de kände. Den ligger iaf med huvudet neråt som den ska, så har ställningen varit i några veckor nu.


Jag mailade mina blodsockervärden igår innan sängen. Denna vecka har varit med mycket bra vecka, så hoppas diabetessköterskorna och läkaren är nöjd. Har legat mellan 4-10 nästan hela tiden. Jag har haft 1 låg känning denna vecka och sen va det väl några för höga, men de låg på 11 så det känns inte så farligt.


Nu är jag säker på att min huvudvärk är tillbaka, har haft mycket huvudvärk om nätterna igen. Jag låg med huvudvärk nästan 2 månader (dec-jan), sen fick jag medicin som skulle stoppa den och det har hjälpt tills för ca 2 veckor sen. Nu blir det värre för var dag och natt igen. Har fått tid hos specialist, men har avbokat den och bad dom om en tid i sommar för jag har så svårt med resorna.


Nä nu ska jag äta frulle, nybakat bröd sen igår. Det var himla gott ;)

Av Sandra - 1 maj 2011 19:43

Jag känner att jag snart inte orkar mer. Man ska inte klaga på att vara gravid för det är en underbar upplevelse. Men jag orkar inte, klarar knappt något hemma. Kan väl förstå att det vore bra med en sambo vid en graviditet, men nu har jag inte det så försöker själv. Får inte ens på mig strumpor längre, så tur att det är varmt ute de flesta dagar. Jag är redo nu, så tycker det sla dra igång. Har varit väldigt aktiv både igår och idag, men verkar inte hjälpa. Enligt bf har jag 18 dagar kvar!!!! Det hoppas jag inte!!!! Då får jag nog flytta till föräldrarna ett tag eller nåt......


Vilket gnäll... ;)


Idag blev det bakning hos föräldrarna, slutade med två sockerkakor och ett nytt bröd som va mycket gott!!! Till mat blev det glutenfri köttfärspaj och den blev också väldigt bra.

Blev många timmar i huset, för vi bjöd in familjen Åberg på fika.


Jag har iaf haft en toppen-dag men har hemskt ont i ryggen nu. I vanliga fall brukar jag duscha vid värk i ryggen, men orkar inte ta mig i badkaret ikväll. Ska strax kolla Mästarnas mästare och sträcka ut mig i soffan.

HEJA INGMAR!!!!!

Presentation


Mitt liv med diabetes och min dotter Stina.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards