Alla inlägg under maj 2011

Av Sandra - 7 maj 2011 18:57

Jag åkte till föräldrarna ett tag, men satt mest och vilade där. Började leka med Adelè men fick ge upp fort. Hela magen spände sig och började göra ont och strålade ut i ryggen. Häll i sig ganska länge, men nu känns det bättre. Känne rmig öm runt magen nu. Jag brukar inte känna oro att bo själv, men ikväll va värsta "känning" av förvärkar eller vad det är. Men finns ju många att ringa efter och om det kommer tillbaka kan jag alltid ringa förlossningen så får de avgöra vad jag ska göra ;)


Mamma och Adelé kollar Så ska det låta, Adelé nös precis när jag tog kort....

Adelé leker ute med trehjulingen        


  

Dagens magkort vecka 38+2

 

  

Av Sandra - 7 maj 2011 12:40

Denna lördag blev inte alls som jag ville. Bestämde att åka till Sabina, men sen började huvudvärken komma så ställde in. Alltid tråkigt att ställa in roliga saker (som kalaset igår). Men jag har ju inte så lång tid kvar av graviditeten så lyssnar på min kropp sista tiden. Vi hinner umgås sen och då med bebismys och förhoppningsvis ett piggare jag.


Jag ska försöka ta mig till föräldrrana sen och äta lite och pussa på Adelé. Kan ju lägga mig i en solstol där och vila. Matias och Leena kommer ju förbi så tänkte fira Matias idag.


Natten till idag var inte så rolig. Somnade först efter 03, kollade iaf på klockan sist då. Jag la mig strax efter 23 så det tog drygt 4 timmar att somna. Jag var nog uppe 5-6 gånger på dom timmarna och va på toa. Efter 03 så sov jag som en stock till 8, men kände det va för tidigt att gå upp så somnade om till 9.30 Men mår inte så dåligt idag (förutom huvudvärken) så det var något som bara va igår med illamående, yrsel och andnöd.

Av Sandra - 6 maj 2011 22:50

Idag har det visst blivit några gånger här. Kanske ska testa att inte blogga en dag. ;)


Börjar må bättre iaf nu dags till sängen. Somnade ju förut på soffan, men vaknade några gånger av att jag fick dra efter andan.  Misstänker starkt bebisen som boven för detta.

Är riktigt trött, men efter den hemska natt jag hade till idag blir det svårare att lägga sig och slappna av. Men hoppas få sova i natt, hoppas jag mår bra imorgon.


Imorgon tänkte jag åka till föräldrarna som ska ha min systerdotter Adelé, så då kan jag pussa lite på henne. Sen blir det nog en sväng till vännen Sabina.


Leena och Matias ska på folkrace i Kalmar. Känns konstigt att inte åka, förra året hjälpte jag till att jobba varje tävling där. Men har ju tagit "ledigt" nu. Beklagade mig mycket för Matias igår för är så less på folkrace just nu.

Eller jag är less på allt och orkar inte bry mig om nåt mer än att klara dagarna med magen.

Tror längst in är jag mest avundssjuk för alla orkar jobba på tävlingarna, jag älskar ju det... =)

Men så fort jag har en barnvagn istället för en stor mage kan jag gå runt på tävlingarna med ork förhoppningsvis. Ska inte jobba förrän i höst är det tänkt, mer än det jag gör för Smålands folkracekommitté. det sköter jag via datorn och kan sitta hemma med. Passar perfekt just nu.

Av Sandra - 6 maj 2011 16:54

Fick äntligen i mig lite mat förut. Efter det så slocknade jag, så bestämde mig för att stanna hemma ikväll. Det är ju kul med kalas och träffa familjen, men just nu får jag prioritera bebisen i magen. Men den verkar ju må bra även att jag mår skit. Idag har varit värsta boxningsmatchen, hela magen har rört sig. Börjar tro att den lilla/lille använder mina lungor som boxningskudde för har fortfarande svårt att ta djupa andetag.

Kanske gör sig redo att komma ut, kan ju hoppas....   


Jag får ge Matias lite paket imorgon om jag är på benen. Ikväll blir det att ta det lugnt. Ska kolla på Avatar nu, har sett den men vet jag gillade den massa då.

Av Sandra - 6 maj 2011 12:17

Jag har verkligen en hemsk dag!

Mår illa och är yr hela tiden. Har svårt att gå i trappan, men tv:n + soffan är ju uppe och toaletten nere så måste ju gå ibland. Är helt slut i hela kroppen.

Jag hoppas det vänder, annars får jag stanna hemma ikväll från kalaset.

Av Sandra - 6 maj 2011 10:00

Jag var ju så trött igar men kunde inte sova. Vet inte hur många gånger jag fick gå upp innan jag somnade. Det är ju så att kan man inte sova känner man av att blåsan är full hela tiden. Jag försökte med alla sovställningar som brukar fundera, men det bara kröp i kroppen på mig. Kände mig yr och mådde illa. Tog stick i fingret även att jag visste att det inte va för lågt, men då kan man ju lägga den tanken åt sidan. Det låg ju perfekt för att kunna sova.

Efter några timmar somnade jag, men va uppe vid 4 och vid 7 igen. Somnade om efter ett tag båda gångerna. Vaknade vid 9 och fick ingen luft. Orkade knappt sätta mig upp för sömnen i natt var inte tillräcklig, men satte mig på sängkanten och försökte ta djupa andetag. Efter en stund kunde jag andas ordentligt igen. Ingen rolig känsla att vakna av att bara kunna andas korta andetag........ men hade väl legat på något konstigt vis.


Träffade en mamma på mvc igår och hon va lika stor som mig, men sen kom det fram att hon skulle ha tvillingar om två månader. Va föräldragrupp där och när jag kollade runt så är min mage ganska gigantisk. Verkade iaf vara en rolig föräldragrupp, alla va i min ålder och de satt och småpratade i väntrummet. Med den gruppen jag gick i var det tyvärr ingen som sa något i onödan.


Blir en liggandes dag och ska försöka sova lite sen igen. Ikväll är det kalas för Matias så vill va lite pigg då.

Av Sandra - 5 maj 2011 22:45

Idag är det vecka 38+0, snart 38+1 för klockan närmar sig fredagen.   


Det har varit en konstig dag och jag är egentligen helt slut, men ska strax sova.


Idag har jag varit elak mot mig själv eller mot diabetesen. Det var inte meningen, men jag hade väl planerat dåligt. Jag sov ju länge idag så senare frukost än vanligt, åkte sen till Matias och vi vidare till Västervik. På vägen åt jag en banan och ett äpple. Planen var att jag skulle på mitt ultraljud och läkarbesök, sen skulle vi äta ute vid ca 15. Jag brukar äta lunch vid ca 14, men idag åt jag ju senare än vanligt så kände att 15 blir bra.

Jag satt och väntade och väntade....... till slut 14.35  fick jag komma in till läkaren (35 minuter för sent). Hon pratade lite snabbt som jag ska klaga på sen. Idag skulle läkaren gör ultraljudet så vi gick dit. Inget gick bra, bebisen ville inte visa sina fina ben så läkaren kudne mäta. Efter lång tid va hon något nöjd.

Hon sa då att jag måste göra en ctg. Lite orolig blir man ju för det var inte planerat, men hon sa även att allt va bra. Jag fick då sitta och vänta på att ctg maskinen skulle bli ledig. Kände hur sockret sjönk i kroppen och det var då nere på 4,5. Jag tog mitt sista äpple och några dextrocol (jag sjunker alltid extra på em).

Fick göra ctg och frågade barnmosrkan om jag inte fick veta siffrorna från ultraljudet, men läkaren skulle inte träffa mig mer sa hon. Men hon tog fram min journal och läste upp allt.

Fostervatten toppen, vikten normal, allt bra......även ctg bra.

Men hade velat prata med med läakren eftersom jag har svårt att klara vissa dagar........

Då hade jag varit på mvc 2 timmar, inte vad jag räknat med. Efter 16 kom jag ut och då kom Matias och hämtade mig. Det bestämdes att vi skulle hem och äta hos dom, men han hade köpt mig en banan så smaskade i mig den. Men kände att det ändå inte va bra i kroppen. Tog sockret och det låg på 5 efter de dextrocol jag ätit. Var starkt behov av mat, leva på frukt som diabetiker är inte bra.

Först efter 17 fick jag i mig mat, då hade jag inte ätit på 7 timmar... helt konstig i kroppen!!!!


Blev lång blogg men måste ändå gnälla på läkaren idag. Hon frågade om mina värden och jag svarade som alltid att jag mailar diabetessköterskan varje vecka och medicinläkaren kollar det. Senaste veckorna har jag legat inom mitt målområde 4-10. Läkaren bara rynkade på näsan att det va ju inte alls bra att ligga mellan 4-10. Jag orkade inte tjata med henne utan sa bara att specialisterna är nöjda så det är jag också.

Sist jag hade denna läkare la hon sig också i medicinmottagningens arbete. Förstår inte syftet med att va specialister på olika saker om de lägger sig i varandras.


Återbesök om en vecka och då är det min favorit-läkare igen!!! Då ska jag prata förlossning ( om jag inte redan fött ).


GODNATT

Av Sandra - 5 maj 2011 11:21

Vilken sovmorgon det blev. Jag vaknade väldigt nöjd med sömnen i natt och kollade klockan....9.40!!! Ja ja måste ju få sova om man behöver det   


Idag är det lite finare väder så ska ta på mig 3/4 byxorna, de sitter mycket bättre om magen än jeansen. Har haft 3 par mamma-jeans som har varit underbara, men nu är de för tight under magen. Där är det ju inte resår.


Idag är jag nervös för ultraljudet... eller kanske inte för det utan det är en annan läkare idag. Har haft turen och fått min favorit nu i flera veckor, men idag var det en annan som jobbade på MVC. Jag har träffat henne innan och hon är ju inte otrevlig, men en av den äldre generationen och väldigt barsk. Hon kanske säger något helt annat än vad den andra gjort. Det är det som är tråkigt med att byta läkare, de tolkar vissa uppgofter olika.


Så är det med mina diabetessköterskor. De är underbara med ibland verkar de inte prata med varann utan ringer mig och säger olika saker. Hur vet man vad man ska göra då, med två budskap????


Nu drar jag mot Storebro och sen vidare till Västervik!!!

Presentation


Mitt liv med diabetes och min dotter Stina.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards