Alla inlägg under april 2011

Av Sandra - 23 april 2011 09:55

Denna torsdag var fullbokad men inte med något jobbigt (förutom bilresor).

Johanna och jag åkte tidigt till Väservik för jag ville leta Första åren bok. Hittade äntligen en som är gjord som en pärm. Man kan tilläägga sidor och även ta bort om man vill. Men fanns ingen jag ville ta bort, utan det tsod väldigt bra om föräldrarna. Inget om hur det "klickade" eller vad de såg hos varann första gången. Sånt är inget att ha med när man bara va tillsammans 2 månader (enligt mig iaf). Denna bok va namn och bild på båda föräldrarna och det är ju ett måste, sen tror jag det va ett familjeträd och det är inget konstigt heller ju. Visst lever vi inte tillsammans men pappan ska ju ändå finnas med i barnets liv och nu är han med i Första åren boken på ett bra sätt. Men har ju iinte börjat skriva något, det får vänta till bebisen är ute.


Vi gick vidare till McDonalds, jag fick innu en gång denna vecka POMMES och MILKSHAKE!!!!! Jag tog även en hamburgare bara för att få i mig lite kött, men deras glutenfria hamburebröd är inte gott....segt som bara den.....


Sen va det dags för studiebesök på förlossningen. Man får ju bara sitta i ett grupprum nu, inte gå runt och kolla. Men jag tyckte barnmorskan som hade det va toppen och man kände att hit kommer jag vara välkommen den dagen det sker. Vi fick se bilder på rummen och info om smärtlindrning. Jag har inte blivit nervös för förlossningen än och efter detta besök blev jag ännu lugnare och står fast vid mina önskemål jag har skrivit eller tänker.


Kvällen skulle det varit Aloe vera party, men hon som har det blev sjuk. Leena, Adelé och jag åkte istället in till Gnagredalen och kollade folkracebilarna som började strömma in. Härlig känsla att folkracen skulle börja på fredagen.... =)


Nu blinkar min mobil så gissar klockan är 10.00 och dags för lantus-spruta. Har fått ställa in tre larm på mobilen, för jag glömmer annars.

10.00 lantus och migräntablett

14.00 migräntablett

20.00 lantus och migräntablett



Av Sandra - 22 april 2011 20:09

Ligger och halvsover i soffan och knäpper mellan kanalerna. På ettan va det ju så ska det låta och denna låt. Blev påminnd om våra roliga sing star kvällar.....   

Jag är verkligen kass på att sjunga men har haft så skoj hemma hos Erica!!! Så Erica - jag vill ha sing star kväll när bebisen är ute   


Har varit två långa dagar nu, men de skriver jag inte om nu. Ska lägga mig med fötterna i högläge, de är ganska svullna efter en dag vid folkracebanan.

36

Av Sandra - 21 april 2011 11:09

Måste ju även skriva..........36 fulla veckor idag!!!!!   

Av Sandra - 21 april 2011 11:03

Det är som en bastu i mitt vardagsrum idag...*pust* men gillar solen, får nog bara ta fram golvfläkten snart. Tur att katterna gillar värme. Zimba lägger sig och sover under täcket och då gillar man väl värme och Elsa letar upp de soligaste ställena och ligger utsträckt på... =)


Idag blir det Västervik....igen..... Johanna och jag åker lite tidigare och kollar in bokhandeln där. Jag vill hitta en första året bok som det inte står vad föräldrarna föll för hos varann....... sen blir et lite lunch och studiebesök på förlossningen. Det ska bli intressant, men tror inte jag kommer ha så många frågor. Jag har ju kännt båda föräldraträffarna att man redan hört allt man pratar om. Blir väl så när många kompisar och syskonen har barn.

Jag missar sista föräldraträffen nästa vecka, för det va enda tiden som fanns för ultraljud då. Det är lite synd för sista gången skulle det pratas om när man får ta hem sin bebis, men jag fixar det nog ändå =)


IMORGON FOLKRACE!!!!!!!

Av Sandra - 20 april 2011 16:08

Vilken underbar dag det varit trots hemsk natt!!!! Börjar med ett kort från i måndags v.35+4   

  

Gjorde massa på fm, det är inte bra när jag mår bra... ha ha. Jag glömmer bort att ryggen säger ifrån efter ett tag. Så idag var jag pigg så gick en promenad och sen fixade och donade i köket. Sen säger det bara stop i ryggen. Men när jag skulle vila kom Matias och Adelé på besök...... alltid trevligt =)

Söta tjejen som kan gå skälv och dricka själv, hon försökte även klättra upp för trappen själv.

      

Matias satte upp nätdörren i köket, så nu kan jag vädra och vara ute på baksidan utan att släppa ut katterna. Har väl tänkt att de ska få följa med ut i sele sen. Ser ju tyvärr inte så fint ut med dörren, men har två "trådgardiner" jag tänkte sätta för dörren. Få se om det är snyggare.

 

Matias åkte och handlade så då va Adelé och jag själva. Det va lunchdags så det fixade vi ju....fisk....hua.... Spännande att få äta i knät och inte i en egen stol. Jag har ingen barnstol än. Vi hade det bra iaf, men när de åkt hem så föll jag i soffan. Låg en timma och då hann kroppen (helst rygg) stelna ordentligt så tog mig knappt upp från soffan ;)

  


Idag kan jag hålla handen om bebisens rumpa..... är ju coolt även om det gör ont när den sticker upp.......  


Fick mail från diabetessköterskan, mitt hba1c låg på 5,6. Det har höjts lite men det är ju fortfarande bra. Hon ville jag skulle ändra min frukost och lägga till protein (ägg) och massa fet ost. Så får väl koka mig lite ägg............. det är ju nyttigt...........


Av Sandra - 20 april 2011 10:18

Vilken hemsk natt jag har haft, men man ska ju inte klaga. Snart har jag ju en bebis hos mig   

Men i natt så "knölande" den lilla/lille mycket i magen. Att ett ben eller en rumpa kan göra så ont, men känns som det är en sten som sticker ut ju. Jag brukar sova dåligt första delen på natten, men sen efter 4 brukar jag sova hårt till runt 9. Så va det inte i natt. Jag var uppe runt 4 som vanligt och drack lite filmjölk, men sen kunde jag inte sova. Fick värsta täppta näsan så kunde knappt andas liggande. Blev väl några korta stunder jag somnade, men vid 7 vaknade jag sen låg jag bara och vilade. Kanske får mig sömn i natt då.


Nu ringde det på dörren. Jag va ju påklädd tidigt idag så öppnade. En äldre tant står där och vill göra reklam för "en bättre värld" Hon står med broschyrer om Jesus. Jag sa jag inte är intresserad. Då börhar hon tjata om att han är den enda som kan göra denna värld bättre.... bla bla bla....hon får ju tro vad hon vill, men jag sa igen att jag vill inte höra och jag vill inte ha info om honom. Hon gav sig inte, så jag sa bara NEJ och stängde dörren. Kan tänka mig vad hon tänkte om mig då.... oförskämd tjej..... men HERREGUD de ska väl inte tvinga på andra deras tro.   


Det är grått ute idag, även om jag gillar solen är det skönt att inte svettas idag. Så ska passa på att gå ut en sväng. Har lite papper att slänga i miljöstationen och brev att posta. Måste ta bilen neråt idag, såg jag inte hade migräntabletter över påsk.


Huvudvärken har ju varit smygande i tre dagar nu, jag som mått så bra från den. Läkaren och jag kollade ju tabletter i måndags (vet inte om jag skrev det då), men det finns ju inga migräntabletter jag får äta. Så hon skrev ut så jag kan fortsätta med dessa (sandomigrin) som ska stoppa huvudvärk. Äter tre om dagen så det är ganska mycket. Har nu så jag kan äta i 3 månader till, sen får jag kanske testa utan.

Har ju äntligen fått kallelse till specialist för migrän. Skickade remiss i julas och fick tid nu i april. Jag ringde och avnokade för jag fixar inte mer resor än alla ultraljud. De avbokade, men igår fick jag en ny tid igen i början av maj. Så jag ringde igen och de sa läkaren vill inte släppa mitt "fall" även att migränen är bättre. Jag bad då om en tid i sommar istället och förklarade att jag är höggravid och fixar inte resorna till Västervik. Så får väl åka på lite resor även i sommar. Vet jag måste till diabetesläkaren och även göra en ny gastroskopi också..... mycket äventyr för den lilla/lille sen ;)


Blev en lång blogg, jag som inte ens tänkt blogga idag. Men är ganska svårt att sluta när man vant sig att skriva dagligen. Nu ska jag fixa håret och lunka ut.


Längtar till imorgon och fredag   

Av Sandra - 19 april 2011 15:46

Blev en seg timma hos barnmorskan idag. Jag ser ju oftast fram emot att gå dit. När jag väl är där så är det en ny undersköterska där, inte min bästa som alltid tar emot med ett leende. Denna undersköterska visste inget om vad jag skulle ta för prover, så jag fick säga till om allt. Det var ju även dags för ett nytt hba1c, men när hon misslyckats ta blodprov en gång gav hon upp och tog med mig till labb på vårdcentralen. Där stack de två gånger, sen gick det. Jag brukar inte va så svårstucken, men han på labb sa att många gravida blev det.


Besöket hos barnmorskan efter det gick ju bra. Jag fick skriva en sammanfattning på min graviditet och mina önskemål till förlossningen. Hon frågade lite om Johanna och pappan till barnet och vi skrev  även in det i sammanfattningen. Kan ju vara bra att förlossningen vet att det är en vännina på plats och ingen pappa. Men jag har ju skrivit upp lite i min mapp jag ska ha med till förlossningen.

Fick en ny tid om en vecka igen, skulle ta lite prover innan jag ska till Västervik nästa vecka.


Mamma ringde och kunde komma och jaga dammsugaren, så jag fick lite energi och gick runt med dammvippan. Så det är lite dammat, dammsugat och gardinen är nu uppsatt i barnrummet.


Nä nu är tvättmaskinen klar, tror den hoppar ut från toaletten snart. Måste skaffa halkmatta för jag orkar ju inte flytta in den mot väggen varje gång. Tvättade tyget till barnstolen jag fick från storasyster. Få se om jag får på det igen sen.....  ;)

Sen åker stolen upp på vinden tills det är dags att använda den om ca 6 månader.

Av Sandra - 19 april 2011 10:15

Hur vänjer man sig vid denna trötthet. Idag skippade jag allergitabletter, men är inte piggare för det. Undra om jag ska va såhär seg nu sista veckorna.

Jag ska åka till barnmorskan nu, men hade gärna åkt senare, för känner mig helt "borta" i kroppen. men ska väl orka lämna lite urin och blod....

   

Presentation


Mitt liv med diabetes och min dotter Stina.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<<
April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards