Alla inlägg under april 2011

Av Sandra - 27 april 2011 15:46

Idag har det varit svalare ute, ganska skönt. Jag har varit på Stegen, men de hade inte fått fram några utemöbler än...grrrr.... så mamma och jag åkte till ICA och handlade istället. Hem och åt lite macka och iväg till barnmorskan.

Här går jag och känner mig som en flodhäst och hon bara säger hur pigg och fräsch jag ser ut... ha ha... hon vet sitt jobb.....  

Trots lite svalare ute doftar det hemskt om mina fötter. Jag går alltid barfota på sommaren men det brukar inte lukta. Nu skyller jag på graviditeten och dess värme..... för det doftar inte gott... ha ha........

Jag ar aldrig upplevt sån värme i kroppen, får flera gånger om dagen såna svettningar så det blir imma på glasögonen.


Bilen är nu iaf tankad och klar inför denna månad. Måste ju ha bensin i om man får åka till Västervik mitt i natten. Då vill vi nog inte stanna och tanka. Imorgon ska Anna-Karina följa med på mitt 7:e ultraljud och enligt min journal ska jag på ännu ett ultraljud nästa vecka...... och nästa vecka blir det nog STORA problem med chaufför......   


Nu ska jag steka lite falukorv till potatisgratängen jag fick av mamma. Jag drog på ugnen och ska fixa lite hemmagjord musli när jag ändå är i köket. Men ryggen gör redan ont efter att ha handlat och stått länge. Hade gått upp ännu mer i vikt....men vet ju att det är fostervattnet och svullnaden i fötterna..........

Av Sandra - 26 april 2011 20:42

Jag har nu haft diabetes i lite mer än 1 år och först igår hittade jag en knöl på låret. De kommer av att man tar sprutor, jag har varit jätte-noga med att byta ställe på magen men låren finns inte lika mycket plats. Jag tar två gånger om dagen i låret så finns inte så mycket alternativ.

Någon som har tips???

Det svider fortfarande i låret efter kvällens lantus, men jag har hört att det insulinet har svidande effekt så gissar det är så.


Blev inget klippning av gräset, men mamma var här och tog ut gräsklipparen ur bilen iaf. Vi tänkte ha en liten trädgårdsdag en fin dag. Då kan hon klippa gräset och jag lägga mig ´på knä med en skruvmejsel och få bort alla maskrosor.


Imorgon ska vi till Stegen (second hand) och kolla utemöbler. Jag hoppas jag hittar något billigt och fräscht. Sen blir det veckans besök hos barnmorskan med provtagningar , hjärtljud och mätning.

Av Sandra - 26 april 2011 13:56

Nu har jag äntligen orkat beställa ett ingredienslexikon  för bl.a gluten-överkänsliga.

Jag vet inte om den är bra, men min dietist rekomenderade den och ärligt talat är jag osäker på alla olika mjölsorter och dess namn. Den ska ligga i handväskan så kan jag kolla medans jag står och är osäker i affären eller hemma hos en kompis/familj.

   

Jag bestämde mig för att köpa lite påskgodis idag. Det var tomt på folk i affären så då kunde jag stå vid lösgodiset och läsa på mina favoriter. Köpte mina 4 favoriter och inget gluten i någon av dom.   


Nu har jag haft huvudvärk varje dag i en vecka. Vill inte denna hemska huvudvärk ska komma tillbaka nu!!!! Men kan ju vara värmen jag inte klarar så bra.

Idag vaknade jag med huvudvärk, men den släppte under frukosten, så tog bilen och handlade. Blev massor på apoteket, insulinet tar ju slut fort nu när jag tar stora mängder till mat och fick ta ut nya tabletter till huvudvärken.


Åkte förbi Sabina och Martin så nu har jag en gräsklippare. De har varit så snälla och sparat sin sen de bodde i radhus. Få se om jag får hit pappa ikväll, för klippa gräset tänker jga inte ge mig på. Det behövs jagas dammråttor så hoppas mamma också vill komma. Jag får väl klippa gräset och dammsuga hos dom hela sommaren sen som tack...... 

Jag har alltid varit "lite" pedant, men under graviditeten har jag fått sluta med det. Dammsuga har jag inte klarat på några månader för ischias och det blir ju inte bättre av att jag växer. Men jag är tacksam för det jag fått hjälp med, mamma har varit här ca 1 gång i veckan.

Nu har jag tagit fram golvfläkten, så då syns ju dammråttoena ännu mer och blåser runt.


Nä nu måste jag vila huvudet, får bli lite panodil...... igen.........


 

Av Sandra - 25 april 2011 16:26

Dagens outfit hemma är tights och linne. Himla skönt med kläder som inte sitter åt och som jag inte svettas ihjäl i......

kort taget idag v.36+4

  

Igår kände jag en fot för första gången och har kännt den flera gånger idag   

Det är en väldigt aktiv bebis i magen idag till skillnad från mig. Jag somnar så fort jag lägger mig.

Bebisen hade hicka idag, så coolt...... hela jag "hoppade" i 5 minuter......

Av Sandra - 25 april 2011 11:05

Vissa dagar undrar jag varför jag ens går ur sängen. Idag sov jag till 9.30 och hade nog kunnat sova längre, men tvingade upp mig. Går ju direkt och lägger mig i soffan vid tv:n. Kunde ju lika gärna legat kvar i sängen, men där finns ingen tv så då hade jag sovit mer. Då blir det problem att sova i natt. Har svårare och svårare att sova, vaknar minst varannan timma och behöver gå på toaletten. Men efter ca 4 somnar jag hårt och därför sover jag väl lite för länge på morgonen.


Vissa dagar finns det absolut ingen energi i min kropp, men man ska ju vila de sista veckorna på en graviditet sägs det.


Jag ska gå in i duschen nu och sen åka till mamma. Blir lunch där idag (rester av påskmat), men det ser ut att va så fint väder så åker tidigare och solar lite. Jag har inga egna trädgårdsmöbler än.  


Huvudvärk har jag idag med, den har börjat smyga sig tillbaka sista veckan. Det är inget jag är glad för.

Av Sandra - 24 april 2011 21:02

 

Blev inte så mycket påskmat idag, det tog stop när jag åt. Men ett tag efter maten bjöds det på kladdkaka, grädde och persikor. Mamma hade köpt en glutenfri kladdkaka och det är SÅ GOD!!!! Jag åt för mycket, det kändes som jag skulle spricka... ha ha

Så det blev vad jag unnade mig i påsk.... kladdkaka.... 2 timmar efter jag ätit den låg sockret på 5,2 så det är ju perfekt. Annars tycker jag det är svårt att ta insulin till choklad nör reaktionen av den kan komma senare. Men kladdkaka går ju bra då   

Idag har alla mina värden legat mellan 5-10 och det är jag mycket nöjd med!!!!


Jag har kollat mästarnas mästare nu som vanligt en söndag. Gillar verkligen det programmet och favoriten är ju Ingmar Stenmark. Riktigt cool man =)

Nu blir det ett avsnitt av Dr Quinn innan läggdags. Som vanligt är jag helt slut nu, men brukar stanna uppe till 22 iaf, tar ändå så lång tid innan jag väl somnar sen.

Av Sandra - 24 april 2011 14:08

Jag har precis bytt om till påskmiddag med familjen. Känner mig dock inte så fräsch att träffa någon. Att få på sig kjol och tröja gjorde att nu rinner svetten om mig. Det ångar så jag får imma på glasögonen...... hmmmm

Hittade iaf en kjol som va väldig resår i så jag slapp knöla på mig jeans. Inte min favoritkjol, men ändå bättre än jeans.

Jag trvis med att vara gravid, men jag är väldigt glad att jag inte ska va det över sommaren. Nu är det ju "bara" vårvärme och jag flyter bort.

Jag ska pusta lite och se om jag blir svalare innan jag går ut till bilen, men väl vid bilen lär jag ju va varm igen.


Hemma går jag i tights och tröja, men har ingen så lång tröja så jag vill visa mig ute i det. Vill inte handla mer mammakläder med bara några veckor kvar, utan det får gå med det jag har. Tror jag har ett par 3/4 byxor jag lånade av Leena till Rhodos i höstas. Ska testa dom någon dag.


Fick inte på mig några ballerinaskor, för fötterna är så svullna men hittade ett par sandaler som duger bra. Är inte glad i strumpor nu nör fötterna är så svullna.


Vilken klagovisa det blev då   


Nu glider glasögonen av i värmen, så får gå och tvätta av ansiktet tror jag... ha ha

Av Sandra - 23 april 2011 11:21

Igår....... jag sov över i Storebro eftersom Leena och Matias skull ein väldigt tidigt till folkracen. Kändes lite lustigt att jag inte behövde va där tidigt, brukar oftast vara först på plats där.... =)

Hörde dom vid ca 5.15 så tog min kudde och gick upp och la mig i deras säng så jag skulle höra Adelé. Men vid 6 hade jga inte somnat så jag gav upp. Tänkte jag kunde gå ner och fixa iordning mig och hinna äta innan tjejen vaknade. Så blev det inte, efter 10 minuter hörde jag Adelé prata lite i sängen.

Efter lite mys i soffan gick vi och klädde på oss och sen blev det frukost. Jag lyckades få i mig en macka medans hon mumsade på sin gröt.

Sen väntade vi...... mormor och morfar skulle komma och ta över henne. Men det gick bra, hon ville absolut inte leka själv, men när jag väl satte mig på golvet så lekte hon hela tiden. Jag är ju inte så smidig, men hon nöjde sig med att jag bara satt där och tittade på henne   

Vid 8.20 ringde det på dörren och mormor och morfar kom. Då gick jag och fixade klart mig och åt lite mer frukost. Adelé avgudar ju sina morföräldrar så va inga problem alls.


Jag åkte in till Gnagaredalen för en dag med folkrace. Det var så skoj!!! Jag klarade inte av att vara publik (som jag redan gissat) utan är lite arbetsskadan så jag tog ett enkelt arbete. Sekreterare åt de som "tävlingskontrollanter"...... men jag fick sitta på första parkett och hade det bra. Men det är svårt att inte lägga sig i vissa saker, men tror inte Leena blir så sur när jag ifrågasätter saker.. .hi hi.. hon är ju lika "skadad" som jag.....

Det var iaf jätte-skoj med folkrace!!!!! Jag fick många kommentarer om min mage och alla blev lika chockade när jag sa jag har 4 veckor kvar. De trodde jag skulle ha vilken dag som helst, så jag är väl stor då... =)

Mitt socker låg toppen hela dagen på folkrace, tog en vilodag med att sticka i fingret, så blev väl bara 4 stick under hela dagen men då låg värden jätte-bra!!!


Väl hemma så låg jag och halvsov med ömma fötter. La mig vid 22 och slocknade så for tjag släckte lampan. Annars brukar jag ju ligga och snurra i minst 30 minuter.


Idag är fötterna svullna, men jag vill inte ha på stödstrumpor i denna värme så får ligga med fötterna högt. (inte min fot på bilden)

 

Idag är det påskafton och inget påskgodis...... men mamma erbjöd sig att handla lite åt mig idag så beställde ahlgrens bilar. De är glutenfria och jag vet precis hur mycket insulin jag ska ta för att äta några.

Känns konstigt att vara hemma påsk. Jag har jobbat påskhelgen sen jag började jobba. Jag är inte så mycket för påsk och vi ses inte varje dag med familjen.

Först imorgon blir det påskmat med största delen av familjen, men passar mig bra för idag är mina fötter och min rygg i behov av att vila idag. Mamma kommer ju en sväng   

Ska tvätta allt i tvättkorgen idag tänkte jag, blir bara två maskiner för har inte så mycket ombyte i kläder nu... ha ha.. men spiller mycket på magen så behövs ju tvättas. Igår hade jag en vit munkjacka och det ska man inte ha på folkrace. Men hade inte så mycket val, enda långarmade jag kan ha om magen nu..... den ligger i tvätt nu och blir väl av med lite damm.


GLAD PÅSK!!!!

  

Presentation


Mitt liv med diabetes och min dotter Stina.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<<
April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards